Місто

Жителі Корбутівки погрожують перекрити дорогу, якщо житомирська влада не зупинить будівництво за спорткомплексом «Динамо»

5 July 2017, 13:00

Проти будівництва багатоповерхівки за спорткомплексом «Динамо», виступають люди, які живуть неподалік, - про це на засіданні виконкому 5 липня розповіла житомирянка Олена Журавель.

«Я проживаю по провулку Корбутівському - це за спорткомплексом «Динамо». У нас була єдина зелена зона, де відпочивали люди з дітками зі всього міста. Там почали будувати великі поверхові будинки. Сьогодні почали будувати будинок 16-поверховий від межі до межі на всьому футбольному полі спорткомплексу «Динамо», я намагалася ознайомитися з документами, щоб знати, чи місто давало такий дозвіл, чи знає громада, що УМВС Житомирської області почало будівництво. Забудовники - хмельниччани, ніде ніяких вивісок не повісили, земля за цільовим призначенням для спортивних цілей. Наскільки мені відомо, цільове призначення землі ще не змінене і на виконком це не виносилося. Пан Марголін, який в центрі втратив будівельні майданчики, починає забудовувати схили оврагу, де гранітне плато, де будувати 16-поверхівку неможливо. На генплані міста там 4-поверхові будинки. Але Марголін сказав, що йому це невигідно, будуть 16-поверхові», - сказала Олена Журавель і попросила припинити будівництво на спортивному майданчику.

Вона зазначила, що ситуацією стурбовані мешканці, як одноповерхових будинків, так і багатоповерхівок.

«Вчора вони сказали так, там були люди, які працюють в обладміністрації, там були судді, там були працівники прокуратури. Народ має намір перекрити трасу Житомир-Хмельницький. Побачите, якщо військову частину заблокують, приїде, мабуть, телебачення з Києва. Люди просто просять і благають залишити шматочок зони відпочинку. Навіщо вони самовільно там будуються? Реагуйте», - сказала Олена Журавель.

На ці запитання відповів міський голова Сергій Сухомлин.

«Це земля Міністерства внутрішніх справ, який сам в праві розпоряджатися цією землею. Якщо у них не змінене цільове призначення, то нічого будувати там неможливо. По генплану там 4 поверхи, і про 16-поверховий будинок не йдеться. Робітники прокуратури, які вийдуть дорогу перекривати? А хто ж там будує? Вчора на сесії розглядалося це питання по ЖБК «Полісся 2016». Депутатська комісія створена, вона буде розбиратися з цим питанням. Нехай розбираються і приймають рішення», - сказав Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі