Влада

Неспокійний початок сесії Житомирської міськради: десятки активістів та поліцейських

4 July 2017, 14:22

Перед початком сесії біля міської ради збираються чоловіки у військовій формі, футболках «Айдар» та плакатами із написами «Вимагаємо скасування незаконних рішень» та «Ні дерибану землі». Контролюють громадський порядок кількадесят поліцейських.

«Поліції достатньо, у адекватній кількості, порівняно з тим, скільки було заявлено сьогодні присутніх активістів, які наголошували на тому, що вони можуть сьогодні зірвати сесію міської ради. Тому, ми, як правоохоронний орган, маємо адекватно відповісти і бути готовим до припинення масових порушень. Наразі все спокійно, сподіваємося, що і сесія пройде спокійно», - каже начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Однак «спокійно» не виходить. Іще до відкриття сесії, у залі спалахує суперечка між колишніми бійцями батальйону «Айдар».

«Сиплий» - беззаконник, ти вже у Житомирі наробив справ. Ти розповідав, що «Татарин» зрадник, ти за свої слова балабол відповіси. Ти балабол, «Бульдозер» (ред. Олександр Бабич). Мародери», - викрикує колишній боєць батальйону «Айдар» Енвер Веліляєв.

Зрештою, активісти з плакатами блокують трибуну та вимагають від мера Житомира: звіту, відставки та відміни рішення надання земельної ділянки ЖБК «Полісся-2016».

«Наш мер має антиукраїнські засади, він не турбується про державотворчі процеси. Ви зобов’язані незалежно від своєї проросійської позиції звітуватися. Адже, скоро ви будете звітуватися перед народним трибуналом. В зв’язку з тим, що міським головою неодноразово порушувались наші права, як членів, порушувався закон у сфері виділення земельних ділянок територіальної громади, про це ми повідомляли НАБУ і ГПУ. Вимагаємо відсторонення міського голови на час розслідування кримінальних справ. Ми вважаємо, що мер довів місто до катастрофи. Ми вимагаємо скасування рішення сесії про виділення земельної ділянки для ЖБК «Полісся-2016», оскільки це суперечить земельному кодексу, відповідно до якого: земельні ділянки для забудовників мають бути продані на земельних торгах», - говорить голова ВГО «Блок патріотичних сил» Володимир Колодзінський.

Врешті, Сергій Сухомлин іде на поступки та пропонує створити робочу групу, аби розібратися у черговому земельному питанні.

«Я пропоную розглянути першим питання про створення робочої групи з числа депутатів і розібратися із питанням виділення земельних ділянок по кооперативу «Полісся-2016» під земельну ділянку кооператив «Добробат», - зазначає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Скажіть будь ласка, робоча група має право скасувати рішення - ні. Іншого шляху, ніж відмінити це рішення судом немає», - звертається до міського голови депутат Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

«А чому? Ви можете на сесії прийняти рішення про обмін земельних ділянок. Давайте розберемось із цим питанням: запросимо робочу групу. Ставлю на голосування створення робочої групи по питанню кооперативу і включити його у порядок денний. Голосуємо. «За» - 31», - сказав Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі