Влада

Влада Житомира збирається витратити майже 2 млн грн на створення медіатек у шести школах

6 July 2017, 11:13

Цього року в шести школах міста Житомира збираються створити сучасні медіатеки з Wi-Fi та зручними канапами, де працюватимуть учні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«На сесії міської ради було виділено кошти на створення в школах «Медіатек». Ми дещо змінили державні рекомендаціі і доповнили, зробивши його більш комфортним для дітей. Медіатека – це те місце, де дитина зможе працювати з медіа файлами та інформацією. Медіатека буде обладнана точкою доступу до Wi Fi, комп’ютерами, принтерами. Учні зможуть шукати інформацію в Інтернеті для виконання завдань. Кабінет буде обладнано зручними диванами, щоб діти, які приходять зі своїми гаджетами, могли працювати з ними. В цьому році такими інформаційно-комунікаційними центрами буде обладнано 6 шкіл. В наступному році проект продовжимо», – зазначив Хренов.

Створити медіатеки у загальноосвітніх школах № 6, 7, 28, 30, гуманітарній гімназії №23 та міському колегіумі мер Житомира Сергій Сухомлин запропонував під час першого пленарного засідання сесії 4 липня. Депутати підтримали цю пропозицію, проголосувавши заразом і за виділення 1 млн 992,4 тис. грн на ці потреби.

Нагадаємо, 20 червня на координаційній зустрічі «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи» у Києві голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич повідомив, що під умови Нового освітнього простору шість шкіл області переформатують упродовж наступних двох років.

Як повідомляв Житомир.info, 7 квітня, перебуваючи у Житомирі, дружина президента Марина Порошенко передала губернатору області дизайн-проект Медіатеки – бібліотеки нового зразка для шкіл із інклюзивною освітою. А під час свого наступного візиту, 28 травня, перша леді повідомила, що в житомирській школі №28 на початку вересня запрацює сучасна медіатека.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі