Місто

Які курорти для літнього відпочинку обирають житомиряни та чи вплинув на їх вибір безвіз

13 July 2017, 17:04

Безвізовий режим із країнами ЄС відкриває нові можливості для українців, зокрема для подорожей і відпочинку. Принаймні, у цьому запевняє Міністерство закордонних справ України. Нині МЗСівці підраховують ТОП популярних країн і випрацьовують шляхи безперешкодного проїзду до них.

«Найбільш відвідуваними є прикордонні країни: Польща, Угорщина Словаччина, Румунія. Досить велика популярність прибалтійських країн Литви і Латвії. Безперечний лідер – це Польща, як з метою короткотермінового перебування. В 2016 році оформлено більше мільйона віз, 500 тисяч національних, 600 тисяч короткотермінових. На другому місці – Угорщина, далі – Німеччина. У нас є інформація, готується до запровадження багато бюджетних авіакомпаній і зважаючи на обсяг пасажирів, безумовно, буде зроблено все можливе для того, щоб була можливість їх доїзду до країн дестинації. Інакше – це взагалі не мало б сенсу», – розповідає начальник візового відділу Департаменту консульської служби МЗС України Ганна Тіщенко.

Дізнаємось, що ж з цього приводу кажуть туристичні агенти. Турагент із 12-річним стажем Оксана каже: безвіз дійсно набагато спрощує процедуру поїздок до країн Європи, до того ж, економить кошти туристів.

«Не потрібно гаяти час на відкриття віз, не потрібно додатково платити гроші. Усюди консульський збір був 35 євро, до того ж, збирали візові центри, тому разом у середньому виходило близько 60 євро», – каже туристичний агент Оксана Вигівська.

Однак, разом із тим, безвіз не збільшив кількості охочих відвідати Європу у сезон літніх відпусток, – каже пані Оксана. Позаяк, традиційно влітку відпочивальники надають перевагу сонячній Туреччині та Єгипту.

«Фаворитами цього сезону Туреччина і Єгипет так і залишаються. Популярні напрямки: Греція, Італія, Іспанія, Болгарія залишається. Якщо їхати у стандартну європейську «четвірочку» зі сніданками та вечерями – це 500-600 євро. Грузія вдало розвивається, рівень 4-5 зірок, у середньому коштує півтори тисячі доларів на двох, з перельотом, зі сніданками. Також бувають знижки, акції. На вікенд є гарні тури у ті ж Чехію, Угорщину – за 50 євро, маю на увазі проїзд, проживання, сніданки, інші витрати на розсуд туриста», – говорить турагент Оксана Вигівська.

У тому, що європейські курорти б’ють по кишені житомирських туристів, не сумнівається і турагент Валентина.

«Чорногорія – у середньому 700 євро. Болгарія зі сніданками – 200-250 євро. Можна знайти і дешевше, якщо не в сезон. Туристи, порахувавши Болгарію, Чорногорію, європейські країни, все-таки обирають путівки до Туреччини. Туреччина цьогоріч дуже дешева. Можна полетіти за 600 доларів на двох», – зазначає туристичний агент Валентина Кандаурова.

Попри все, туристичні експерти зазначають: двері турагентств не зачиняються, а курортників вистачає. Просто от де відпочивати – в Іспанії, Італії, а чи в Туреччині – залежить від індивідуальних уподобань туриста.

Як повідомляв Житомир.info, щоб отримати «дефіцитний» закордонний паспорт у Житомирі, люди займають чергу о шостій ранку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі