Події

Житомирського суддю покарають за «забудькуватість»

24 July 2017, 16:10

За несвоєчасне подання щорічної декларації на суддю Корольовського районного суду м. Житомира складено адміністративний протокол.

Про це 24 липня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що суддя Корольовського районного суду м. Житомира порушив вимоги антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю. Зокрема, працівник суду несвоєчасно, лише 21 лютого 2017 року (майже через чотири місяці), подав за 2015 рік електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. У той час, коли граничний строк подачі декларації, яку необхідно було заповнити на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, закінчився ще 30.10.2016», - повідомляє прокуратура.

За даними прокуратури, за погодженням з прокуратурою області працівники управління захисту економіки в області склали адміністративний протокол про вчинене суддею адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), та скерували його до суду для розгляду по суті.

Згідно з даними сайту Судова влада України, в Корольовському райсуді нараховується 16 суддів, в тому числі голова суду Юрій Драч та заступник голови суду Микола Шахрай.

Нагадаємо, у червні 2017 року були розпочаті кримінальні провадження за фактом порушення антикорупційного законодавства депутатом Коростишівської районної ради та та пожежним із Черняхова. До того секретар Бердичівської міської ради не вказала в декларації статки свого чоловіка, а депутат Бердичівської міськради «забув» вказати у декларації за 2016 рік 740 тис. грн доходу.

У липні цього року прокуратура взялася за депутата Житомирської міськради через недостовірні дані в його декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі