Події

Прикордонники «здали» поліції 10 старателів, які у заповіднику в Овруцькому районі видобували бурштин

26 July 2017, 09:22

В Овруцькому районі поліцейські разом з прикордонниками затримали  чисельну групу бурштинокопачів у заповіднику.

Про це 26 липня повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«25 липня рейдові групи поліцейських управління захисту економіки в області та Овруцького відділення поліції, реагуючи на повідомлення прикордонної служби, затримали 10 осіб, які займались незаконним промислом. Вилучено 4 автомобілі, 2 мотопомпи та інше обладнання і пристосування для видобутку. Розпочато досудове розслідування», - повідомляє поліція.

Повідомлення про виявлення підозрілої групи чоловіків у Поліському природному заповіднику, поблизу села Селезівка, надійшло від чергового прикордонного посту близько 22.00, - уточнюють у відділі комунікації.

На появу правоохоронців молодики відреагували миттєво, кинувшись урізнобіч. Проте на місці вдалось затримати 10 осіб, які налагоджували процес незаконного видобутку, забезпечуючи відкачування води з грунту за допомогою мотопомп та пожежних рукавів.

Працівники слідчо-оперативної групи Овруцького відділення поліції зафіксували обставини правопорушення та вилучили  обладнання нелегальних копачів. Їх разом з устаткуванням у вигляді мотопомпи, водозабірників та іншого було доставлено до відділку.

«Серед затриманих жителі Рівенщини та Чуднівського району нашої області. Також до з’ясування усіх обставин нами вилучено автомобілі копачів «JEEP Grand Cherokee», «Ford Transit», «Opel Frontera» та «Volkswagen Т4». Розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України», -  повідомив начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно поблизу села Обище Олевського району поліція затримала двох старателів, які видобували каміння.

Фото ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі