Влада

За 5 років більше 20 жителів Житомирської області отримали статус постраждалої особи від торгівлі людьми

31 July 2017, 15:15

30 липня весь світ відзначає день протидії торгівлі людьми. Як не потрапити в рабство? Які є форми торгівлі людьми? Що робити, коли їдеш за кордон? Хто може постраждати ід торгівлі людьми?

Про це говорили 31 липня під час круглого столу «Ні – трудовій експлуатації в Україні» за участю начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь, пише сайт Житомирської ОДА.

«Люди повинні знати про випадки торгівлі людьми і як себе вберегти. Крім цього, ми маємо привертати увагу людей до цієї проблеми. У минулому році наше управління разом із гендерним центром проводили інформаційну акцію на автовокзалі, щоб підвищити обізнаність про ризики торгівлі людьми та упередити їх прояви», – зазначила Світлана Гресь.

З 2012 по 2017 рік 23 особи з Житомирської області отримали статус постраждалої особи від торгівлі людьми.

Основні форми торгівлі людьми:

-сексуальна експлуатація;

-трудова експлуатація;

-примусове жебрацтво;

-торгівля людьми з метою вилучення органів.

Якщо вам будуть відомі факти торгівлі людьми, або ж ви стали жертвою звертайтеся на національну «гарячі лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 (безкоштовно з мобільних) або 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних).

Фото з сайту ОДА

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2017 року в аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали житомирянку, яка причетна до каналу торгівлі людьми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі