Влада

Мер Житомира сподівається, що місцевий аеропорт з комунальною злітною смугою стане базою лоукостерів

29 August 2017, 16:20

Депутати міської ради вирішили прийняти у комунальну власність міста злітну смугу житомирського аеропорту. Відповідне рішення ухвалили під час позачергової сесії 29 серпня. За словами мера Житомира, прийняття злітно-посадкової смуги у комунальну власність дозволить залучити державне фінансування на її ремонт. Збільшення довжини смуги дозволить приймати пасажирські літаки, а це відкриває перед Житомиром великі перспективи.

«У всьому світі така практика: фактично, для лоукостерів вибирають другорядні аеропорти, які знаходяться на якомусь віддаленні від столиці і від великих міст. Тому Житомир може стати таким містом. І житомирський аеропорт може ідеально підійти під аеропорт для використання лоукостерами. Такий приклад - Кутаїсі, де ми були. 200 кілометрів від Тбілісі знаходиться аеропорт, який використовується лоукостерами, де квиток до Лондона коштує 60 євро. І дуже багато людей їдуть в цей аеропорт, щоб скористатися послугами саме Кутаїського аеропорту. У мене зараз немає конкретної дати, ви знаєте, що Верховна Рада починає у вересні тільки працювати, але у нас було дві зустрічі з главою бюджетного комітету Андрієм Павелко, були зустрічі з його першим заступником Омельченком. І вони підтвердили, що вони готові провести виїзне засідання і підняти питання про виділення грошей. На яких умовах - я поки сказати не можу. Гроші на Миколаївський і Херсонський були виділені за рахунок Фонду регіонального розвитку. Дуже багато невідомих поки в цьому проекті. Поки я не можу назвати дати, коли проект стартує», - розповідає Сергій Сухомлин.

Поки міський голова не розкриває усіх деталей, але каже: можливостей для розвитку в житомирського аеропорту значно більше, аніж усі звикли вважати.

«Це може бути кілька варіантів. Спільно з обласною адміністрацією у нас була зустріч в Києві. Я не можу зараз розкривати деталей, але один з найбільших світових брендів розглядає можливість експлуатації житомирського аеропорту. Тому смуга в комунальній власності - це якраз можливість впливати на прийняття рішень з боку власників і аеропорту та іншої інфраструктури, яка розвивається навколо аеропорту. Як варіант місто отримуватиме гроші за зліт і посадку. Як варіант», - розповідає мер Житомира.

У скільки обійдеться реконструкція злітної смуги та в які терміни цей ремонт буде зроблено, стане відомо після виїзного засідання Бюджетного комітету Верховної Ради восени.

Нагадаємо, в інтерв’ю мер Житомира говорив, що злітну смугу в 1650 метрів треба подовжити до 2300 м або 2500 м та повністю оновити і на це потрібно близько 100 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі