Влада

Суд виправдав житомирських хабарників, яких затримали 5 років тому: голову райсуду та двох податківців

5 September 2017, 10:22

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області вироком від 21 серпня цього року виправдав трьох житомирських хабарників.

«Згідно обвинувальному акту голова Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1, маючи багаторічний досвід роботи та усвідомлюючи про наслідки таких дій, вчинив за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, як працівниками правоохоронного органу, які діяли умисно з корисливих мотивів, корисливий злочин у сфері службової діяльності, а саме корупційне правопорушення, з використанням наданих йому повноважень та пов'язаних з цим можливостей для одержання незаконної винагороди матеріального характеру за таких обставин», - зазначається у вироку.

З матеріалів суду відомо, що ОСОБА_1 – це голова Богунського районного суду м. Житомира Анатолій Шелепа, ОСОБА_3 – старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Житомирській області Управління внутрішньої безпеки Державної податкової служби України; ОСОБА_4 – заступник начальника відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Житомирській області Управління внутрішньої безпеки Державної податкової служби України.

Суд виправдав усіх трьох фігурантів справи, повернувши застави колишнім податківцям та скасувавши підписку про не виїзд і відсторонення від посади голови Богунського райсуду Анатолія Шелепи.

«ОСОБА_1  за ч.2 ст.369-2 КК України виправдати за недоведеністю наявності в його діях складу кримінального правопорушення. ОСОБА_3 за ч.4 ст.27, ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст. 369-2 КК України виправдати за недоведеністю наявності в його діях складу кримінального правопорушення. ОСОБА_4 за, ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст. 369-2 КК України виправдати за недоведеністю наявності в його діях складу кримінального правопорушення. Запобіжний захід ОСОБА_1- підписку про невиїзд скасувати. Запобіжний захід ОСОБА_3 та ОСОБА_4- у виді застави скасувати. Кошти внесені як застава ОСОБА_3 на депозитний рахунок Фастівського міськрайонного суду Київської області відповідно до постанови суду від 18.01.2013 року у сумі 68000 грн. - повернути ОСОБА_3 ( т.2 а.с.243 ). Кошти внесені як застава  ОСОБА_4 на депозитний рахунок Фастівського міськрайонного суду Київської області відповідно до постанови суду від 18.01.2013 року у сумі 17000 грн. - повернути ОСОБА_4 ( т.3 а.с.2-3 ). Запобіжний захід ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_3 до вступу вироку в законну силу не обирати. Скасувати захід забезпечення кримінального провадження відносно ОСОБА_1 у виді відсторонення від посади», - йдеться у вироку Козятинського міськрайонного суду.

Нагадаємо, в березні 2011 року Анатолій Шелепа був призначений головою Богунського районного суду м.Житомира. 27 квітня 2012 року Печерський районний суд м.Києва відмовив у задоволенні скарги Анатолія Шелеп і залишив в силі постанову Генпрокуратури про порушення проти нього кримінальної справи. 

Як повідомляв Житомир.info,. в лютому 2012 року співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили схему отримання хабарів, яка діяла в одному з районних судів міста Житомира: 14 лютого були затримані посередники-податківці під час передачі їм чергової частини хабара – 10 тисяч доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі