Влада

Питання про торгівлю сільгосппродукцією з автомобілів не погодили – мер Житомира хоче, як у Європі

20 September 2017, 12:17

Питання про організацію у Житомирі тимчасових місць для торгівлі з автомобілів зняли з розгляду міськвиконкому.

Таке рішення було прийняте на засіданні 20 вересня.

«Будь-яке гарне починання можна спотворити на етапі підготовки проекту рішення. Ми хотіли зробити виїзну торгівлю сільгосппродукцією, як у Європі: приїжджають гарненькі фургончики, розгортають торгрівля о 6-й ранку, о 12.00 чи 13.00 вони згортають торгівлю, прибирають за собою і виїжджають. Ми цьому там встановлюються і вивозяться зразу біотуалети, урни для сміття. І була пропозиція організувати саме сільгоспвиробників, щоб було 6-7 фургончиків.  Треба робити торгівлю раз на тиждень в різних районах, не траба влаштовувати базар на цьому місці», - сказав мер Сергій Сухомлин, зауваживши, що  продукція на цих машинах має бути на 20% дешевша, ніж в магазинах міста.

Мер наголосив, що в цьому проекті рішення має бути все чітко прописане: кількість транспорту, графік торгівлі, перелік товарів.

«Я пропоную зняти (проект рішення). Треба, щоб ми затвердили навіть тип автомобілів, щоб завтра там картоплю із самосвалів не продавали. І регламентувати, хто там має право торгувати, щоб у нас знову перекупники не залізли на ці місця... Пам’ятаєте, як у нас на Лятошинського ярмарок з’явився і як ми потім боролися, щоб його прибрати», - сказав Сергій Сухомлин.

За пропозицією мера проект рішення про тимчасову торгівлю сільгосппродукцією зняли на доопрацювання: «за» проголосували 18 членів виконкому.

Нагадаємо, виконком 20 вересня погодив створення нового торгівельного майданчика для торгівлі живими квітами на вулиці Покровській.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі збиралися у визначені дні організувати тимчасову торгівлю сільгосппродукцією за трьома адресами: вул. Вітрука,13, вул. Чуднівська, 105 та проспект Миру, 10.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі