Політика

Шістьом кандидатам у депутати на виборах в ОТГ Житомирської області відмовили у реєстрації, - ОПОРА

9 October 2017, 17:51

У Радомишльській та Овруцькій територіальних виборчих комісіях відхилили подання на шістьох потенційних кандидатів у депутати до місцевих рад від Радикальної партії Олега Ляшка, «Громадського руху «Народний контроль» та Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Про це 9 жовтня повідомив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області Тарас Чмут.

«У Радомишльській міській виборчій комісії відхилили п’ять подань: чотири з них від районної організації Радикальної партії Олега Ляшка (на Василя Білошицького, Вікторію Бурбу, Віліну Добровольську, Юлію Козіянчук) та одне від районної організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» (на Петра Товстенка). Причиною відхилення в обох випадках була відсутність заяв та згоди на балотування до місцеої ради. У Овруцькій міській виборчій комісії відхилили одного потенційного кандидата – Мирослава Сабова від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», також у зв’язку з відсутністю повного комплекту реєстраційних документів», - повідомив Тарас Чмут.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що пунктом 2 частини 1 статті 46 Закону України «Про місцеві вибори» передбачено, що територіальна виборча комісія відмовляє у реєстрації кандидату в депутати, кандидату на посаду сільського, селищного, міського голови, старости у разі відсутності передбачених цим Законом документів для реєстрації особи кандидатом.

Як повідомляв Житомир.info, у передостанній день прийому документів на вибори в ОТГ Житомирської області, 7 жовтня, члени кількох комісій зробили собі вихідний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі