Економіка

Працівникам підприємств Житомирської області виплатили 824 тис. грн заборгованої зарплати, - Держпраці

20 October 2017, 13:00

На виконання приписів державних інспекторів праці працівникам підприємств Житомирської області погашено 823,7 тис. грн. заборгованої з початку року заробітної плати.

Про це за результатами колегії 19 жовтня повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«З початку 2017 року фахівці Управління Держпраці здійснили 733 перевірки дотримання трудового законодавства. Порушення законодавства про працю були зафіксовані у 58,4% випадків. На виконання приписів державних інспекторів праці погашено 823,7 тис. грн. заборгованої заробітної плати працівникам підприємств області», - цитує прес-служба заступника начальника управління Світлану Возну.

За даними Держпраці, з 286 перевірок дотримання квоти працевлаштування інвалідів та подачі звітності до Фонду інвалідів виявлено 149 порушень у 141 суб'єктів господарської діяльності.

За даними прес-служби, між управлінням Держпраці та об’єднаними територіальними громадами налагоджена тісна співпраця, зокрема, щодо надання роз’яснень та консультацій з повноважень інспекторів праці. Наразі вже 10 громад Житомирщини ввели посаду інспектора праці у свій штат.

За даними Житомирської мерії, з початку року в Житомирі майже 400 людей, які нелегально працювали на житомирських підприємствах, отримати трудову книжку і «білу» зарплату. Про це також наголошувалося на колегії.

«Департамент праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради нагадує, що для виявлення  та попередження порушень трудового законодавства в місті працює робоча група з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Щотижня вона проводить обстеження суб’єктів господарювання, які не є перевірками, бо при їх проведенні не складаються акти й приписи та не застосовуються штрафні санкції. Під час виявлення порушення чинного законодавства в сфері зайнятості, а саме наявності неоформлених працівників, робочою групою складається лист-попередження, де рекомендується протягом 3 робочих днів письмово проінформувати департамент про усунення порушень. З початку року в Житомирі проведено 868  обстежень, за результатами яких легалізовано працю 358 осіб», - інформує департамент праці.

Як повідомляв Житомир.info,  у серпні 2017 року заробітна плата штатних працівників підприємств Житомирської області зменшилася на 189 грн. Нещодавно Житомир отримав субвенцію, щоб виплатити медикам зарплату за жовтень.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі