Влада

Житомир отримав субвенцію, щоб виплатити медикам зарплату за жовтень

18 October 2017, 10:31

Житомир отримав 5 млн грн субвенції з держбюджету на зарплату медичним працівникам.

Про це на засіданні міськвиконкому 18 жовтня повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук.

«Відбувся розподіл субвенції, яка надійшла в область, Житомир отримав 5 мільйонів гривень. Це дає змогу в цьому місяці виплатити зарплату. Разом з тим, залишається недостатність до кінця року 44 млн грн», - сказав Гаращук.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року на «медичній» позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення 13,8 млн грн на зарплати медикам - коштів, які збиралися витратити на ремонт доріг і тротуарів. Мер розповідав, що цих грошей має вистачити тільки на вересень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату. Після спілкування з мером люди перекрили рух в центрі міста біля міської ради. Мер пообіцяв виплатити зарплати медикам та повідомив, що готується судовий позов до МОЗ. Зранку, 22 вересня, кілька десятків медичних працівників перекрили дорогу біля житомирської центральної міської лікарні №1. 21 вересня мер підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради з одним питанням порядку денного – про ситуацію з виплатою заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі