Місто

Директор житомирського КАТП пояснив, чому в місті не прибирають переповнені смітники

24 October 2017, 12:01

У двох мікрорайонах Житомира 24 жовтня критична ситуація із вивозом сміття.

Про це в соцмережі повідомила депутат Житомирської міськради Людмила Кропивницька.

«Сьогодні цілий день до мене телефонували мешканці Корбутівки зі скаргами та просили допомогти. Проблеми на Корбутівці та Мальованці зі сміттям постійні. Ми неодноразово зверталися до міського голови та профільного заступника щодо порушень перевізником побутових відходів своїх обов‘язків. Потрібно терміново призначити конкурс на визначення якісного перевізника ТПВ, а комунальному підприємству КАТП доручити навести порядок», - написала депутатка 24 жовтня.

У коментарях під її дописом житомиряни пишуть, що сміття не вивозиться не лише на Мальованці і Корбутівці, а й на Польовій та Богунії.

«Сміття має вивозити КАТП 0628, але нам пояснили, що там форс-мажор. Вони у нас раніше 2 рази в тиждень вивозили, а тепер не справляються - раз в 2 тижні вивозять», - пишуть користувачі.

Також житомиряни пишуть, що ТОВ «Зелене місто» відмовилось надавати послуги на території ВЖРЕП-1.

У коментарі Житомир.info директор житомирського КАТП 0628 Сергій Колесник розповів, що на очолюване ним комунальне підприємство дійсно тимчасово покладений вивіз сміття з території ВЖРЕПу №1, де працювало «Зелене місто».

«У Житомирі працювало підприємство «Зелене місто». За 2 тижні міська рада їх попередила про розірвання договору з 15 листопада цього року. 29 вересня вони приносять листа, що з завтрашнього дня забирають контейнери. Увечері 30 вересня проводиться екстрена нарада, починаємо робити аудит: яка в нас є техніка, який запасний контейнерний парк. На сьогоднішній день КАТП «назбирало» резервних 38 контейнерів. Десяток контейнерів познімали по місту. По ЖЕКу №1 потреба - 98 контейнерів, по об’єму це майже 2 повноцінних ЖЕКи. У нас немає таких ресурсів. Тобто, на сьогодні склалася проблема з вивозом сміття через брак контейнерів, автомобілів і працівників. Нам дали автомобіль спецкомбінату, але він через декілька днів зламався. Тепер нам треба прибирати, крім своєї території і вулиць, де працювало «Зелене місто», ще 12 кладовищ, а це ще 100 контейнерів. Вчора пригнав машину з Вінниці з ремонту, вона працювала всю ніч, в Житомирі нема спеціалістів з ремонту. Техніка працює у дві зміни, не зупиняється навіть для профілактики», - розповів Сергій Колесник.   

Він також повідомив, що до мікрорайонів Богунії й Польової, які обслуговує КАТП 0628, тепер додалися Мальованка і Корбутівка, а працівників більше не стало.

«Це специфічна робота в частині не лише автомобілів, а й працівників: важко знайти вантажників. Людей більше не стало, а навантаження зросло в кілька разів. Зараз шукаємо водіїв, вантажників. Все сміття дійсно не встигаємо вивезти, але маю надію, що через день-два-три все розчистим, якщо техніка витримає і машини не будуть ламатися», - підсумував Колесник.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко розповів Житомир.info, що на КАТП 0628 дійсно поклали обов’язки з тимчасового вивозу сміття, а на сесію міської ради винесуть питання придбання двох сміттєвозів.

«Було рішення виконкому дозволити КАТП 0628 приймати сміття на полігоні цілодобово, а саме КАТП визначене тимчасовим перевізником до проведення конкурсу. Зараз конкурсна пропозиція готується або вже підготовлена. Разом з тим місто кинути без прибирання неможливо. На КАТП 0628 не передбачалось додаткове навантаження у вигляді таких складних для прибирання мікрорайонів, як Мальованка та Корбутівка, де малоповерхова забудова, але територія дуже розтягнута. Багато стихійних звалищ. Відповідно ми бачимо, коли в КАТП трапляються поломки транспорту, що має місце якраз останні 2-3 дні, то є проблеми з прибиранням. На найближчу сесію виносимо питання про придбання одного, а можливо і двох сміттєвозів для міста. І, звичайно, проводимо конкурс на визначення обслуговуючих підприємств», - розповів Олександр Фещенко.

Нагадаємо, житомиряни вже не вперше скаржаться на переповнені баки.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 року з ТОВ «Зелене місто-Житомир», яке вивозило побутові відходи з мікрорайону Мальованка, збиралися розірвати договір. У вересні житомиряни почали скаржитися на переповнені впродовж кількох днів сміттєбаки на нижній Польовій.

 

Фото з соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі