Місто

Для нової тролейбусної лінії в Житомирі зріжуть майже сотню дерев

24 October 2017, 17:02

На вулиці Промисловій у Житомирі, де планують побудувати нову тролейбусну лінію, зрізатимуть аварійні і здорові дерева.

Про це йдеться в акті обстеження зелених насаджень від 11 жовтня 2017 року № 179.

Дозвіл на видалення 82 дерев має надати виконавчий комітет Житомирської міськради, дата засідання якого поки що невідома. 43 дерева є здоровими, але потрапляють в зону будівництва і тому мають бути зрізані.

У акті № 179, прикріпленому до проекту рішення виконкому від 23 жовтня 2017 року, йдеться, що видалення зелених насаджень буде пов’язане з будівництвом тролейбусної лінії по вулиці Промисловій.

«Враховуючи клопотання управління комунального господарства Житомирської міської ради та КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради комісією з обстеження зелених насаджень в м. Житомирі проведено обстеження зелених насаджень на землях загального користування за адресою: вул. Промислова. Всього обстежено 114 (сто тринадцять)  дерев та 5 (п'ять) кущів. Встановлено, що 39 (тридцять дев'ять) дерев перебувають у незадовільному стані та підлягають видаленню. Решта 75 (сімдесят п'ять) дерев знаходиться у задовільному стані, з яких 32 (тридцять два) дерева потребує кронування, а 43 (сорок три) — видалення у зв'язку з тим, що вони потрапляють в зону будівництва нової тролейбусної лінії та розворотного кільця», - йдеться в акті обстеження.

Планують зрізати тополі, верби, берези, клени, каштани, акації, груші та аличу. Відновну вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню, поки не обрахували.

Нагадаємо, на реконструкцію тролейбусної лінії по вулиці Промисловій у Житомирі з міського бюджету виділять 4,1 млн грн, на виконкомі 4 жовтня обговорили плюси та мінуси продовження тролейбусної лінії.

Як повідомляв Житомир.info,  для покращення транспортної інфраструктури влада Житомира планувала виготовити проектно-кошторисну документацію для реконструкції тролейбусної лінії по вулиці Промисловій, а в мерії розглядали можливість будівництва в місті нових тролейбусних ліній та курсування електротранспорту на акумуляторах.

Куди звертатися людям, які хочуть зрізати старі дерева у громадських місцях, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі