Події

Заступнику начальника управління Житомирської ОДА оголосили про підозру

26 October 2017, 09:57

24 жовтня слідчими Житомирського відділу поліції за супроводження оперативників Управління захисту економіки в області під процесуальним керівництвом прокуратури міста оголошено про підозру у вчиненні розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовцю одного з управлінь Житомирської ОДА.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«59-річний чоловік підозрюється в умисному складанні неправдивих офіційних документів та внесенні до них завідомо недостовірних відомостей, а саме актів приймання виконаних робіт по технічному переоснащенню аварійного обладнання каналізаційно-насосної станції у м. Бердичеві. Так, було штучно завищено вартості комплексу насосного обладнання для стічних вод та виконання робіт по його транспортуванню і встановленню. Загальна сума, що була перераховано на рахунки посередників з державного бюджету за нібито виконані роботи, складає близько 600 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

У поліції запевняють, що в ході досудового розслідування встановлено, що вказані зловживання стали можливим у результаті залучення до злочинної схеми групи осіб. Нині проводяться необхідні слідчі дії для притягнення усіх причетних до відповідальності.

«Службовцю оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених відразу кількома статтями кримінального кодексу: розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 191) та складанні завідомо неправдивих офіційних документів і внесенні до них недостовірних відомостей, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 366)», - зазначають у поліції.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що про підозру було оголошено заступнику начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Сергію Сіренькому. З вчорашнього дня посадовець на роботі відсутній.

В квітні цього року Богунський районний суд м.Житомира надав слідчим Житомирського відділу поліції право доступу до речей та документів, у кримінальному провадженні №12015060020004521 від 09.09.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

«У ході досудового розслідування встановлено, що 20.11 2014 року Житомирська обласна Рада затвердила обласну комплексну програму охорони навколишнього середовища на 2014-2017 роки (рішення №1329, 28 сесія 6 скликання). Додатком 31 до програми «Ресурсне забезпечення комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Житомирської області до 2017 року» визначено обсяги коштів для виконання програми. Департаментом екології та природних ресурсів Житомирської ОДА для виконання робіт по технічному переоснащенню із заміною аварійного обладнання КНС (каналізаційно-насосна станція), розташованих на території Житомирської області, залучено ПАТ «НВФ «Екологія України» (м. Київ, вул. Печерський Узвіз, 8)», - зазначається в ухвалі суду.

Як повідомляв Житомир.info, протягом березня-липня 2015 року посадові особи управління уклали із київським приватним акціонерним товариством договір про технічне переоснащення обладнання на каналізаційно-насосній станції у м. Бердичеві. У подальшому директором товариства, який діяв за попередньою змовою із керівником управління,було підроблено договір щодо вартості придбаного обладнання та акти про виконання робіт, що призвело до незаконної витрати державних коштів на суму понад 600 тис грн.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі