Культура

У Житомирі припинили мовлення радіостанції «Ретро FM» та «Авторадіо», - Нацрада

27 October 2017, 11:14

На 36 FM-частотах припинено мовлення радіостанцій медіахолдингу «UMH».

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«В жовтні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не продовжила строк дії ліцензій, а також звернулася до суду щодо анулювання ліцензій низки радіостанцій, які входять в структуру медіахолдингу «UMH». Підставою для цих рішень стали невчасно подані документи або, в цілому, непрозора структура власності. Ці рішення є безпрецедентними, але розпочата практика буде застосовуватися до всіх ліцензіатів, які невчасно подали документи або надали некоректні дані щодо кінцевих бенефіціарів та, загалом, структури медіавласності», - пише Костинський.

У переліку міст, де вимкнули мовлення радіостанцій «UMH», є Житомир:

ТОВ «ТРК «НБМ-Радіо» / «Ретро ФМ» / Житомирська область / Житомир - 105,6 МГц

ТОВ «ТРК «ФОРУМ» / «Авторадіо» / Житомирська область / Житомир - 104,5 МГц

«Детектор Медіа» повідомляв, що 5 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула 32 питання, пов’язані з ліцензіями радіогрупи «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. У результаті Нацрада відмовила в продовженні шести ліцензій п’яти радіокомпаній та вирішила звертатися до суду про анулювання загалом 30 ліцензій 12 радіокомпаній. 10 жовтня на прес-конференції голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила операторів телекомунікацій, які обслуговують передавачі радіостанцій «Українського медіа холдингу», про анулювання шести ліцензій п’яти радіокомпаній УМХ і необхідність вимкнення їх передавачів у 31 місті.

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення представила результати дотримання радіостанціями запроваджених торік квот пісень та ведення передач українською мовою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі