Події

Житомирянка віддала ошуканцям 7 тис. грн, долари та євро за порятунок онука

2 November 2017, 09:18

Під виглядом працівників поліції пройдисвіти продовжують полювати на гроші довірливих жертв. Літня житомирянка за уявний порятунок онука віддала пройдисвітам майже 27 тисяч гривень.

Про це 1 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Удень 30 жовтня до Житомирського відділу поліції звернулася 79-річна жителька обласного центру. Бабуся розповіла, що півтори години тому хтось зателефонував їй на мобільний телефон і представився працівником поліції. Абонент одразу ж ошелешив стареньку повідомленням про те, що її онук побив якогось хлопця і за це доставлений до відділку поліції. Аби врятувати винуватця від в’язниці, абонент запропонував бабусі заплатити», - інформує поліція.

Розгублена і шокована пенсіонерка погодилася віддати за порятунок онука з халепи усі свої грошові збереження. Відтак, поки тривала телефонна розмова з псевдополіцейським, до під’їзду будинку під’їхав автомобіль. Молодикові, який у ньому знаходився, бабця віддала 7 тисяч гривень, майже 600 доларів США та понад 120 євро.

А вже за годину зуміла додзвонитися до онука і з’ясувати, що ні в яку подібну неприємність він не потрапляв.

За вказаним фактом поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України,  у рамках якого вживаються заходи щодо встановлення особи пройдисвіта.

Поліцейські застерігають:

  • у разі, якщо вам повідомляють про затримання поліцією рідної людини, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей;
  • спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідні, друзі, сусіди тощо;
  • у разі візиту до вас додому поліцейських, вимагайте у них пред’явити службове посвідчення, перепитайте та запишіть прізвища та посади. Якщо візитери викликають у вас підозру, спілкуйтеся з ними у присутності рідних, сусідів чи знайомих;
  • жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити грошів за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Як повідомляв Житомир.info,  у вересні 2017 старенька житомирянка повірила в байки про порчу й позбулася 100 тис. грн, а податківці попереджали про шахраїв, які під виглядом службових осіб ДФС вимагали у підприємців кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі