Події

У Житомирській області знову активізувалися псевдоподатківці, які вимагають у бізнесменів гроші

6 October 2017, 15:30

У Житомирській області знову активізувалися невстановлені шахраї, які під виглядом службових осіб ДФС вимагають у підприємців кошти.

Про це інформує відділ організації роботи Житомирської ОДПІ ГУ ДФС в області.

«Знову в Житомирській області активізувалися спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності від імені службових осіб Житомирської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області. Ці злочинні дії в очах громадськості кидають тінь та негативно впливають на честь та ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби в цілому», - повідомляють податківці.

Зокрема, аферисти телефонують підприємцям області від імені керівництва податкового органу і вимагають перерахувати грошові кошти на вказаний ними банківський рахунок за сприяння у вирішенні питання

«Здебільшого, така схема виманювання грошей багатьом відома і суб’єкти господарювання одразу ж звертаються до керівника податкового органу безпосередньо, проте бувають випадки, коли грошові кошти все ж таки перераховуються зловмисникам на зазначені ними рахунки в банку. Зважаючи на зазначені інциденти, посадові особи Житомирської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області жодних вказівок щодо збору грошей від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть. Керівництво Житомирської ОДПІ наполегливо радить підприємцям та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію», - інформують у податковій.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2017 року в головному управління ДФС у Житомирській області вже попереджали підприємців про вимагання шахраями грошей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі