Місто

Освітяни Житомира зустрілись з батьками школярів, щоб поговорити про домашні завдання

10 November 2017, 17:18

9 листопада в управлінні освіти Житомирської міськради провели майстер-клас для батьків щодо домашніх завдань.

Про це 10 листопада в соцмережі написав заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

«Я вже писав про початок реформи у сфері початкової школи та перевантаження школяра молодшої школи. Вчора відбувся наступний крок - в управлінні освіти провели майстер-клас для батьків щодо домашніх завдань. Це перша, але не остання зустріч з батьками. Наша мета таких зустрічей - партнерство школи і батьків заради наших дітей. Підкреслюю, важливо не відмінити домашні завдання, а зробити їх максимально ефективними, цікавими та обґрунтованими», - написав заступник мера.

За даними прес-служби Житомирської міськради, до управління освіти систематично надходили звернення щодо перегляду змісту та дотримання санітарних норм навантаження учнів домашніми завданнями, й тому Матвій Хренов доручив розробити систему роботи, яка б могла вирішити проблему.

«Наше головне завдання сьогодні  - сформувати у дітей позитивний імідж школи та повернути зацікавленість у навчанні. Одним з головних факторів, який впливає на негативне ставлення до навчання, є перевантаження непотрібною інформацією під час уроків та об’ємною кількістю домашніх завдань. У школярів з такою завантаженістю не вистачає вільного часу. Ми повинні зробити так, щоб у дітей, окрім навчання, ще був час на саморозвиток», - каже Матвій Хренов.

Зі слів заступника начальника управління освіти Раїси Кошевич, з числа освітян створили робочу групу, яка довела зловживання дитячим часом для виконання домашніх робіт.

«До робочої групи були запрошені заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи початкових класів. Під час робочих груп ми ще раз переконалися у фактах, про які нам повідомляли батьки, та у зловживанні дитячим часом щодо виконання домашніх завдань», – цитує прес-служба мерії Раїсу Кошевич.

Управління освіти та науково-методичний центр розробили рекомендації та методичні матеріали, які вже направлені у навчальні заклади міста.

«9 листопада були організована зустріч з батьками, під час якої вони могли розповісти, чи відбулись суттєві зміни у навчальних закладах. Спеціалісти управління освіти, науково-методичного центру та психологи наголошували на тому, що батьки є невід’ємною частиною навчального процесу та що вони мають право контролювати якість та ефективність подачі навчальних матеріалів. Зустрічі з батьками будуть проводитися й надалі», - інформує мерія.

Найближчим часом управління освіти обіцяє розпочати перевірку щодо застосування рекомендацій. 

Нагадаємо, учнів житомирських шкіл продовжують анкетувати на завантаженість домашніми завданнями, результати анкет дають підстави стверджувати, що навчальні заклади не дотримуються норм про завантаженість учнів.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно управління освіти видало наказ про дотримання вимог щодо обсягу домашніх завдань учням житомирських шкіл.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі