Місто

Як працює система онлайн реєстрації «Поліклініка без черг» у Житомирі

14 November 2017, 19:11

Поговорити про політику, зірок шоу-бізнесу та серіали поки стоїш в черзі – тепер завдяки можливості записатись на прийом до лікаря онлайн усе це - в минулому. Лише у кілька «кліків» можна отримати талон до будь-якого спеціаліста клініки. Завдяки сервісу «Поліклініка без черг» ви можете записатися на прийом у будь-яку пору доби через інтернет, дізнатись години роботи всіх спеціалістів клініки, що робить зручнішим та простішим запис на прийом, та навіть зареєструвати всю родину на номер свого мобільного. У житомирській поліклініці №2 такий сервіс доступний вже впродовж 4-х місяців. Працівники реєстратури розповідають: щоб мати можливість записатись на прийом до лікаря за допомогою комп’ютера або смартфону, потрібно зареєструватись на сайті та заповнити кілька пунктів анкети.

«Ми вносимо мобільний телефон, прізвище, ім’я, по батькові, дату народження та адресу. Мобільний телефон є обов’язковою умовою. Бо, наприклад, якщо скасовується прийом у лікаря, то хворим приходять SMS повідомлення і вони передзвонюють до нас. І ми вже пропонуємо хворим інший час, або іншого лікаря. На один мобільний телефон можна записати до шести чоловік. Коли ви записуєте, то обираєте або прізвище дружини, або прізвище дитини. Це все робиться просто. Достатньо мати елементарні навички володіння комп’ютером. Але якщо цієї можливості немає, то хворі приходять, наприклад старенькі бабусі. Дівчата всіх залюбки записують на прийом до лікаря», - каже старша медична сестра реєстратури Алла Ільченко.

Окрім медсестер в реєстратурі переваги нової системи оцінили вже і лікарі. Катерина – сімейний лікар. Каже: розібралась у новій системі усього за кілька годин. Окрім економії часу така система має і інші зручності.

 «Ми самі можемо записати. Ось у нас хворий, він прийшов, у нього лікарняний і його треба оглядати в динаміці через три-п’ять днів, дивлячись, яка це форма захворювання. Ось медсестра одразу записує і не витрачається час хворого, який і так вже хворий. Йому не потрібно знову стояти в реєстратурі до віконця і там розносити свої бацили», - розповідає сімейний лікар Катерина Мосюрчак.

Міська влада звітує: більшість відгуків про нову систему – позитивні.

«Всі відзначають, що потрапити до вузького спеціаліста стало легше. Тому що ти не витрачаєш години на очікування, ти знаєш куди і на скільки тобі прийти. Якщо ми говоримо про людей літнього віку, які традиційно звикли сидіти в чергах, то переважну більшість зауважень ми отримали від них. У нас навіть були комічні ситуації, коли жінка прийшла до завідувача поліклінікою і каже: що ви наробили, я в черзі хоч із людьми спілкувалась, і мені тепер немає з ким поговорити, поверніть мені чергу. Такі випадки також бувають», - каже заступник Житомирського міського голови.

Разом із цим, заступник мера каже: в системі дійсно є недоліки та помилки, які можуть викликати обурення клієнтів.

«Дійсно виникають різні життєві ситуації. Коли, наприклад, з одного номера хочуть зареєструвати двох дітей. Ми, звичайно, будемо звертатись до розробників, але я хочу зазначити, що software, який ми використовуємо для проекту «Поліклініки без черг» - безкоштовний. Дуже багато від розробників вимагати ми не можемо. Ми насправді вдячні за той продукт, який ми отримуємо. Бо в принципі він дуже зручний і корисний», - переконаний Матвій Хренов.

Та попри невеликі недоліки, які існують в системі, переваги онлайн реєстрації на прийом до лікаря оцінили як пацієнти, так і медики.

«В принципі, людей трохи менше стало, бо люди, особливо молодь, записуються з дому, або через термінали. Для дівчат може трошки роботи побільшало, бо є якби додаткове навантаження, вони сидять день за комп’ютерами. Але в принципі - працювати нормально, нам подобається», - розповідає старша медична сестра реєстратури Алла Ільченко.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2017 року в поліклініці на Вітрука встановили та почали тестувати термінал, за допомогою якого житомиряни зможуть зареєструватися на прийом до лікаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі