Події

Ювелір, якого поранили у Бердичівському районі, розповів про зухвале пограбування

20 November 2017, 17:18

Ввечері, 19 листопада, озброєні бандити обстріляли автівку двох вінницьких ювелірів. Це сталось, коли чоловіки повертались із міжнародної виставки «Ювелір Експо Україна». Підприємці у своєму авто перевозили близько 30 кілограмів ювелірних прикрас вартістю 15 мільйонів гривень. Під Бердичевом їх автомобіль заблокували невідомі, які одразу почали погрожувати зброєю. Один із ювелірів розповідає: спробував дістати травматичний пістолет, але одразу ж пролунали постріли. Чоловік зрозумів: його поранили.

«Ми повернули на об'їзній біля Бердичева і нам «в лоб» виїхав Mercedes-Benz Vito. Ударив. Я вискочив з машини і побачив ще дві машини, чоловік, напевно, мінімум п'ять-шість. Забрали кума мого разом з машиною і поїхали», - каже потерпілий Юрій Циніт.

Залишивши пораненого напризволяще, нападники вдягли кайданки на іншого чоловіка, сіли в машину підприємців та від'їхали кілька кілометрів уздовж дороги. Згодом зупинилися, забрали коштовності, пересіли на свої авто і зникли. Водія ж у кайданках залишили на дорозі. В цей час інший поранений ювелір намагався зупинити бодай когось із водіїв та викликати допомогу. Однак, ніхто не зупинився.

«Двадцять хвилин я пролежав на узбіччі поранений. Ніхто не зупинився. Кричав. Проїжджали, дивилися і далі їхали. Я почав стріляти в повітря, у мене з собою був «травмат». Після цього прийшли з кафе навпроти», - каже постраждалий ювелір Юрій Циніт.

Працівники кафе, побачивши на узбіччі чоловіка, який стікає кров’ю, одразу викликали «швидку» і пораненого доправили до лікарні.

«Стан при надходженні був важкий, хворому надавалась інтенсивна терапія, проведено оперативне втручання із відновленням магістральних судин. За допомоги судинних хірургів із Житомира. Також була проведена стабілізація перелому апаратом зовнішньої фіксації. Видалено чужорідне тіло із м’яких тканин лівого стегна», - розповідає лікар-травматолог Володимир Заєць.

За словами поліцейських, нападників шукають не тільки в Житомирській, але й у сусідніх областях.

 «Двоє чоловіків, жителів міста Вінниця впродовж трьох днів були у місті Києві, де були учасниками виставки ювелірних виробів. Повертались вони з міста Києва до Вінниці та перевозили з собою близько 30 кілограмів ювелірних виробів із золота. На даний час за цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 187 «Розбійний напад». В області, а також в сусідніх районах інших областей, було оперативно введено спеціальний план «Сирена» з метою встановлення та затримання осіб-нападників», - каже речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Обидва підприємців не знають чи вдасться повернути втрачене майно, але сподіваються, що правоохоронці встановлять, хто так зухвало пограбував їх після виставки ювелірних прикрас.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичівському районі невідомі напали на Volkswagen, поранили пасажира та вкрали ювелірних виробів на 15 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі