Культура

За 20 днів Житомирському музею космонавтики вдалося зібрати майже 30 тис. грн для придбання раритетних експонатів

11 December 2017, 12:59

За 20 днів Житомирському музею космонавтики імені С. П. Корольова вдалося зібрати майже 30 тис. грн для придбання унікальних зібрань поштових марок, листівок, конвертів та значків на космічну тематику. До акції вже долучилося 87 доброчинців.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив голова Асоціації музеїв космонавтики Михайло Псюк 11 грудня.

«У нас ще залишилася рівно половина строку, а ми вже через Спільнокошт зібрали більшу частину суми – 29 тисяч 424 гривні. Сподіваємося, закрити збір коштів до кінця тижня», – зазначив Михайло Псюк.

Долучитися до співфінансування можна ТУТ.

«Викуп колекцій дозволить зберегти їх для подальших поколінь відвідувачів та дослідників історії космонавтики, адже потрапивши до музею, ці речі назавжди стануть частиною державного музейного фонду України.

Дані колекції відображають цілу епоху становлення Космічної ери людства, одним із основоположників якої став наш земляк – академік Сергій Павлович Корольов. І кожен відвідувач музею в майбутньому зможе особисто ознайомитись з придбаними експонатами на тематичних виставках та в експозиціях музею.

Ми прагнемо, щоб наші експонати надихали юних відвідувачів на майбутні наукові досягнення та відкриття, а дорослим давали впевненість у тому, що наша наука здатна вирішувати найскладніші завдання.

Адже «відчути» космічну діяльність можна не лише завдяки огляду техніки чи матеріалів, а й споглядаючи художні образи та композиції - очима тих художників, які жили і творили в період зародження Космічної ери.

І нові експонати, які ми сподіваємось придбати з Вашою допомогою, допоможуть у популяризації науки для малих та дорослих, допоможуть зробити науку ближчою до простих людей. Зараз технічні, інноваційні індустрії зазнають стрімкого розвитку у світі. Чим більше людей, а особливо - молоді дізнаються про цю галузь і досягнення співвітчизників, тим більше з них захоче у майбутньому пов'язати себе із цією історією, зробити свій внесок у нові досягнення галузі і усієї країни!», – йдеться в описовій частині проекту.

Ініціатори акції також повідомляють, що 70% бюджету піде на закупівлю історичної колекції значків та моделей техніки, виготовлених у період з 1957 року, а ще 30% – на зібрання листівок та конвертів, які випускались з 1957 року.

Як повідомляв Житомир.info, для того, щоб викупити колекцію раритетних значків, поштових листівок та марок на космічну тематику, необхідно трохи більше 32 тисяч гривень.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики краудфандинг спільнокошт 
Матеріали по темі