Суспільство

Житомирська фірма засумнівалася в якості новорічних подарунків, які закупили для підопічних інтернату

14 December 2017, 13:22

ФОП Мазуркевич В. А. продав Радомишльському психоневрологічному інтернату Житомирської обласної ради 214 новорічних подарунків по 49,53 гривні за кожен (без ПДВ).

Договір з підприємцем заклад підписав 14 грудня 2017 року, - йдеться на сайті електронних закупівель ProZorro.

У вимогах до товару прописано, що новорічні подарунки повинні складатися з цукерок: шоколадних - не менше 70%, вафельних - не більше 20%, желейних та карамельних - не більше 10%. Кожна цукерка повинна бути загорнута в обгортку. Новорічні подарунки повинні бути розфасовані у паперово-картонну коробку з малюнком на новорічну тематику,- йдеться в оголошенні. Вага новорічного подарунка повинна складати не менше 500 г, товар повинен бути доставлений до інтернату не пізніше 19 грудня 2017 року.

У ФОПа Мазуркевича з міста Радомишль Житомирської області було три конкуренти, яких йому вдалося обійти завдяки зниженій майже удвічі ціні: спочатку підприємець встановив ціну за комплект подарунків у 21,4 тис. грн, в другому турі – вже 10,5 тис. грн. Схожий «хід конем» проробив інший учасник закупівлі – ПП «ТД «Солодкий Світ» з Вінниці, знизивши ціну з 26 тисяч до 10,6 тисяч гривень.


Ця обставина викликала запитання в одного з конкурентів підприємця - товариства з обмеженою відповідальністю «Рошен-Полісся» з Житомира, яке пропонувало закладу «Казкові будиночки «Рошен» вагою 594 г по 90 грн з ПДВ (всього 19260 грн).

«Шановний замовник, прошу вас звернути увагу на аномальне зниження ціни відносно початкової учасниками №2 ПП ТД «Солодкий світ» та №1 ФОП Мазуркевич В.А. Ціни були знижені більш як у два рази. У мене як учасника із 100% сертифікованим товаром є великі сумніви щодо якості вмісту новорічних подарунків, тим більше для дитячого споживання», - йдеться у вимозі «Рошену-Полісся».

Замовник задовольнив дану вимогу, надавши відповідь: «При поставці неякісного товару дану пропозицію ми дискваліфікуємо».

У коментарі Житомир.info відповідальна за закупівлю, член тендерного комітету Радомишльського психоневрологічного інтернату Валентина Манько розповіла, у чому полягає дискваліфікація.

«У нас є комісія, яка перевіряє товари, які надходять в результаті проведених торгів. Коли прийдуть подарунки, які ми закупили, ця комісія перевірить термін їх придатності, сертифікати якості та відповідність нашим вимогам до товару. Якщо будуть виявлені порушення, комісія складе акт і продукція буде дискваліфікована, тобто, відправлена назад переможцю торгів. Вона не потрапить до наших підопічних», - пояснила Валентина Манько.

Член тендерного комітету також уточнила, що станом на 14 грудня цукерки ще не постачалися.

Як повідомляв Житомир.info, місяць тому підприємець з Вінниці хотів продати Житомирській міськраді прострочені новорічні подарунки.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новорічні подарунки тендер прозоро якість 
Матеріали по темі