Місто

Мер Житомира разом з фігуристами випробував ковзанку на Михайлівській

26 December 2017, 17:40

Юні фігуристи з Житомирської та Київської областей стали першими, хто випробував ковзанку під відкритим небом, яку відкрили у Житомирі на вул. Михайлівській. Діти, які професійно займаються фігурним катанням, продемонстрували свої таланти та поділилися першими враженнями.

«Мені дуже подобається ковзанка під відкритим небом. Це вперше у Житомирі, я дуже задоволена, що її зробили. Це додає новорічної атмосфери», - розповіла 11-річна фігуристка з Коростишева Евеліна Башинська.

Міський голова та його радник Олександр Черняхович також взули ковзани. Сергій Сухомлин зізнався, що не катався вже 2 роки.

«Основна задача – витягнути людей на вулицю і дати їм можливість спілкуватися. Новорічні свята – це настрій і можливість людей отримати якісь позитивні емоції. У нас зараз все зосереджено у торгових центрах: люди ходять, дивляться на красиві вітрини, а от наша задача вивести людей на повітря, дати дітям можливість поспілкуватися між собою, популяризація спорту. Це більше європейська традиція, багато міст України мали ковзанки і хотілося, щоб у Житомирі теж з’явилася ковзанка. Багато працювали, щоб долучити Житомир, зацікавити. Для бюджету це абсолютно безкоштовно, всі гроші спонсорів або за рахунок реклами, яка розміщена на ковзанці», - розповів міський голова.

Відповідно до інформації, розміщеної на касі, працюватиме ковзанка щоденно. З 10:00 по 21:45 відбуватиметься 12 сеансів. 45-хвилинний сеанс коштуватиме до 70 грн. За зниженою ціною продаватимуть квитки дітям до 12 років, великим компаніям від 10 чоловік, а також людям, які прийшли зі своїми ковзанами. Мінімальна ціна – 20 грн.

Безкоштовне відвідування ковзанки з понеділка по п’ятницю (з 10:00 по 16:00) мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків (при пред’явленні відповідного посвідчення), а також діти із сімей учасників АТО при пред’явленні запрошення.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Черняхович ковзанка Михайлівська 
Матеріали по темі