Культура

​За три роки кількість відвідувачів Житомирського музею космонавтики зросла утричі

28 December 2017, 11:41

Упродовж цього року музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі відвідали більше 150 тис. людей, що більш ніж утричі перевищує показники 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради 28 грудня з посиланням на директорку музею Ірину Дячук.

«Для прикладу, у 2014 році до музею завітало трохи більше 40 тис. гостей. Також майже вдвічі збільшилась кількість одиниць експонатів основного фонду, які належать до державної частини музейного фонду України, і наразі їх налічується більше 10 тисяч», – інформують в облраді.

У музеї вважають, що це заслуга нових підходів у популяризації музею та посиленню міжнародного партнерства. Зокрема, музей космонавтики став одним із засновників Асоціації музеїв космонавтики України, а з 2013 року є дійсним членом Міжнародної астронавтичної федерації.

На дванадцятій сесії обласної ради було виділено 241 тис. грн на проведення капітального ремонту фасаду та вхідної групи експозиції «Космос», озеленення території та асфальтування прилеглого тротуару.

Нагадаємо, за 20 днів Житомирському музею космонавтики вдалося зібрати майже 30 тис. грн для придбання раритетних експонатів.

Як повідомляв Житомир.info, у липні директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов повідомив, що за перше півріччя 2017 року Житомирський краєзнавчий музей відвідало на 1201 особу менше, ніж у минулому році.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики музей космонавтики ім. С.П. Корольова відвідувачі 
Матеріали по темі