Події

​За серійне обкрадання автівок 23-річному житомирянину загрожує до 5 років позбавлення волі

3 January 2018, 11:56

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють 23-річного житомирянина у причетності до щонайменше 25 фактів обкрадання чужих автомобілів. Раніше молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності. Досудове розслідування триває.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України в Житомирській області 3 січня.

«Упродовж минулого року одним із видів злочинів, від якого потерпали житомиряни-власники автівок, були крадіжки акумуляторних батарей. Поліцейські працювали над розкриттям цих злодіянь і викрили низку не пов’язаних між собою осіб, причетних до окремих із них. Декого зі злодіїв оперативникам вдалося затримати «на гарячому» одразу ж після вчинення крадіжки. І уже під час перевірок і досудових розслідувань встановлювалась причетність затриманих до тих чи інших подібних фактів», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Одним із викритих поліцією підозрюваних виявився 23-річний житомирянин. Не зважаючи на свій вік, хлопець уже притягувався до кримінальної відповідальності, офіційно ніде не працював, натомість шукав шляхи «легких заробітків» і спеціалізувався на обкраданні транспортних засобів житомирян.

Обирав переважно автомобілі, необладнані сигналізацією чи іншими протиугінними засобами, залишені власниками без нагляду на тривалий час або на ніч під відкритим небом. Якщо знаходив у салонах щось цінне, теж не гребував поцупити.

«Нині встановлена причетність підозрюваного до 25 подібних крадіжок, учинених упродовж року. У рамках досудового розслідування його перевірка триває», – зазначив Михайло Сорока.

За чинним законодавством за серію крадіжок молодику може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня на Житньому ринку затримали житомирян, які на очах у поліцейських поцупили акумулятор з припаркованого ВАЗу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автокрадії поліція автозлодій крадіжка 
Матеріали по темі