Влада

​В ОДА перевіряють доцільність підняття вартості проїзду по Житомирській області

3 January 2018, 12:47

Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА перевіряє доцільність підвищення вартості проїзду на приміських маршрутах.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації з посиланням на начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Романа Крисюка.

«У 2015 році повноваження обласних державних адміністрацій щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів були скасовані постановою Кабінету Міністрів України. Сьогодні перевізники в області самостійно розраховують вартість. Управління наразі перевіряє та збирає всю інформацію від перевізників – як змінилася вартість та розрахунки, яким чином вони вийшли на таку цифру», – сказав він.

Також він додав, що далі будуть зроблені висновки і якщо ціна встановлена неправомірно – управління звертатиметься до компетентних органів, щоб вони здійснили перевірку.

За інформацією ОДА, перевізники можуть регулювати вартість проїзду у залежності від пасажиропотоку, відстані та вартості пального. Станом на сьогодні ціни на приміських маршрутах в середньому підвищилися на 14,7%.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з 1 січня вартість проїзду на деяких маршрутах зросла на 50%.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк транспорт маршрутки перевізники 
Матеріали по темі