Культура

Священнослужителі привітали житомирян із прийдешнім Різдвом колядкою

3 January 2018, 17:16

Священнослужителі житомирського Свято-Михайлівського кафедрального собору привітали містян із прийдешнім святом Різдва і виконали колядку «Во Вифлеємі зоря сіяє».

«Колядку виконували священики Свято-Михайлівського кафедрального собору на чолі з його преосвященством владикою Паїсієм Житомирським і Овруцьким Української православної церкви Київського патріархату. Вітали із цією великою радістю, яка знову приходить до нас. І закінчується колядка словами «Щастя, свободу, волю народу, дай Боже». Сьогодні ми просимо в молитвах, щоб велике благословення Боже зійшло на Україну, припинилась війна на сході, щоб не гинули наші хлопці, щоб добробут прийшов в кожну домівку, щастя, любов і найголовніше - щоб уся Україна і увесь український народ став єдиною, великою сім’єю, яка називається Україна», - розповідає настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко.

Колядку для привітання житомирян зі святом Різдва священнослужителі обрали невипадково. Адже саме пісня «Во Вифлеємі зоря сіяє» пояснює, що Бог любить усіх, незалежно від статусу у суспільстві.

«Обрали цю колядку від того, що ми прославляємо Христа, але також в ній співається, що прославляти Христа потрібно всім. І прославляють всі народи, і всі люди. І найбагатші, і найбідніші. І що важливо, ми прославляємо Бога, який приходить до всіх. Він не дивиться хто де працює. Він любить всіх. І він просить: «Прийдіть до мене, всі струджені і обтяжені. Я заспокою вас». Заради нас він народився в вертепі, заради нас він понизився, щоб усі нас людей підняти до великої радості - Царства Божого», - каже о. Богдан Бойко.

Нагадаємо, у 2017 році колядники-волонтери вітали бійців, які зустрічали Різдво у Житомирському військовому шпиталі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво собор священник колядка церква 
Матеріали по темі