Культура

Колядники-волонтери привітали бійців, які зустрічають Різдво у Житомирському військовому шпиталі

8 January 2017, 17:00

Колядки лунали 8 січня у Житомирському військовому шпиталі. Різдвяний волонтерський вертеп завітав сюди, аби підбадьорити українських воїнів, які зустрічають свята на лікуванні, і подарувати їм трохи святкової атмосфери.

«У шпиталь ми приходимо вже третій рік поспіль. Приємно, що тут нас завжди приймають як вдома, як найрідніших. Намагаємося трошечки зробити більше свята, ніж буденність їхня, і трошки подарувати їм якогось тепла. Я думаю, що навіть це буде стимулювати їх краще лікування», – розповідає співачка Світлана Ніконорова, яка нещодавно повернулася із передової, де виступала для українських бійців.

Волонтерський вертеп колядує, не вимагаючи грошей чи подарунків, вони самі прийшли з гостинцями для військових.

«Ми вчора колядували, наколядували, заробили грошей, сьогодні їх витратили для наших воїнів і тому сьогодні ми з гостинцями», – розповідає учасник вертепу Андрій Голубєв.

На період свят у шпиталі лікується близько 70 військовослужбовців. Олексій Рибка вже вдруге зустрічається з волонтерським вертепом. Рік тому провів різдвяні свята в інфекційному відділенні, цього року – лікує травму ноги.

«Я вже друге Різдво зустрічаю саме у цьому шпиталі, хоча сам із Запоріжжя. Знайомий колектив, дуже приємні люди, вони дійсно стараються, дійсно полегшують життя військовим, дарують посмішки і позитивний настрій, який у подальшому допомагає нам у службі», – розповідає Олексій Рибка.

Пісні колядників бійці зустрічали оплесками. Зізнаються, волонтери подарували їм різдвяну атмосферу. Самі ж учасники вертепу побажали бійцям швидкого одужання та миру для України у новому році.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі