Суспільство

Жителям Новограда-Волинського пластуни передали Вифлеємський вогонь миру

4 January 2018, 12:27

3 січня 2018 року напередодні Різдва Христового в холі будинку рад пластуни передали жителям Новограда-Волинського Вифлеємський вогонь миру.

Про це пише сайт Новоград-Волинської міської ради.

«Вогонь зі Святої землі як знак миру та благополуччя для усіх новоград-волинців, від міської влади символічно прийняв керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький від керівника Новоград-Волинської станиці «Пласту» та депутата міської ради Ігоря Мельника. У нашому місті Вифлеємський вогонь миру буде поширено по церквам, костьолам, школам, лікарні, установам, організаціям та передано мешканцям міста. Крім того вогонь зі Святої землі може запалити кожен бажаючий від лампадки, що наразі горить у холі будинку рад», - зазначається на сайті мерії.

У коментарі Житомир.info керівник Новоград-Волинської станиці «Пласту» Ігор Мельник зазначив, що безпосередньо їм передали Вифлеємський вогонь миру з Житомира.

Довідково: «Пласт» - національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот і на провідників українського суспільства.

Дата заснування «Пласту» - весна 1912 р. Пластуни відзначилися тим, що брали активну участь у розбудові та захисті своєї держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР. Нині «Пласт» - найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу та об'єднує пластунів України й української діаспори.

Як повідомляв Житомир.info, в переддень Різдва, 5 січня 2017, представники національної скаутської організації «ПЛАСТ» привезли до Житомира Вифлеємський вогонь миру. Пластуни зазначили, що естафету їм передали київські скаути, які зустрічали вогонь на кордоні Польщі з Україною.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський Вифлиємський вогонь пластуни  
Матеріали по темі