Місто

У Житомирі пластуни принесли в міськраду Вифлеємській вогонь миру

5 January 2018, 14:30

Дев’ятий рік поспіль, в переддень Різдва, пластуни Житомира привозять до міста Вифлеємський вогонь миру. Першими вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа, отримують працівники міської ради. Адже саме тут, кажуть пластуни, вирішуються найважливіші питання життя міста. На думку скаутів промінь надії та миру повинен об’єднати людей та принести світло у кожну домівку й родину.

«Щороку скаути з різних країн, з різних куточків світу починаючи з 1986 року запалюють напередодні Різдва у Вифлеємі символічний вогонь, який ми називаємо Вифлеємський вогонь миру. Він горить під час Святої вечері на столах як православних християн, так і греко-католиків, католиків, протестантів, людей з різних держав, у людей з різними поглядами, культурами, мовою. Він об’єднує усіх ідеєю миру, яка рождається разом із народженням Ісуса Христа. Ми принесли його сьогодні також і до вас, в Житомирську міську раду. Тому, що найважливіші питання міста, які стосуються його подальшої життєдіяльності вирішуються тут. Аби ми всі були об’єднані певним променем надії, який пластуни вбачають у цьому Вифлеємському вогні», - розповідає член національної скаутської організації «ПЛАСТ» Леонід Мацієвський.

За словами скаутів, згодом Вифлеємський вогонь передадуть до Свято-Михайлівського кафедрального собору та до Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомляв Житомир.info, 4 січня 2018 Вифлеємський вогонь отримали жителі Новоград-Волинська

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вифлиємський вогонь пластуни міськрада  
Матеріали по темі