Місто

​Отець Богдан розповів, що викрали зі Свято-Михайлівського собору в Житомирі під час нічного пограбування

8 January 2018, 17:14

Зв’язали сторожа і пограбували храм. В ніч на 8 січня двоє невідомих пограбували Свято-Михайлівський кафедральний собор у Житомирі. За попередньою інформацією, напад на храм стався близько 3-ї ночі. Про обставини пограбування розповів настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП отець Богдан Бойко.

«Чергова, яка працює вночі, по необережності вийшла на вулицю. Видно, там ті злодії стояли, чекали, у цьому зараз розбирається поліція, вони зайшли, зв’язали її, але вона зуміла витягнути руку і по іншому телефону викликати поліцію. Але вони встигли у великому залі порозламувати рамки і витягнути людську пожертву, яка була, і осквернити ікону Матері Божої, забрати ту пожертву, те все, що люди дякували Богородиці за її молитву і допомогу», - розповів о. Богдан Бойко.

За його словами, переважна частина викраденого – це золоті каблучки, срібні ланцюжки, хрестики і намисто, які жертвували прихожани. Нині злодіїв не затримали, однак викрадені ними коштовності невдовзі повернуться до храму.

«Настільки жаху нагнала пресвята Богородиця на злодіїв, що вони втікали через паркани, все погубили, все поліція знайшла, все це є, і після дізнавання вони все повернуть. Шкода, що їх не затримали, але будемо мати надію, що відплата буде їм за ті всі нерозумні справи, які вони роблять», - сказав о. Богдан Бойко.

8 січня у храмі тривають богослужіння, більшість вірян навіть не здогадується про нічний інцидент, але у соборі всерйоз задумалися над посиленням безпеки.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собор храм грабіжник пограбування  
Матеріали по темі