Події

​Учасників угрупування, які у Бердичівському районі напали на автомобіль ювелірів, звинувачують у бандитизмі

9 January 2018, 11:58

5 січня учасникам угрупування, які 19 листопада напали на автомобіль вінницьких ювелірів, повідомили про підозру у вчиненні цілої низки кримінальних порушень.

Про це повідомляє прокуратура Житомирської області 9 січня.

«На даний час (5 січня 2017 року), за погодженням із прокуратурою Житомирської області, усім 9-м учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень, у тому числі за ознаками злочину, передбаченого ст. 257 КК України (бандитизм). Досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в Житомирській області, триває», – йдеться у повідомленні.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

За інформацією прокуратури, учасників злочинної групи підозрюють у вчиненні низки тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема, розбою, незаконного позбавлення волі, викраденні вогнепальної зброї, незаконному заволодінні транспортним засобом тощо.

«Досудовим розслідуванням установлено, що на території України в період із 2015 по грудень 2017 роки діяла банда, яка, з метою незаконного заволодіння чужим майном, скоювала напади на підприємства, установи, організації та окремих громадян», – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, про блискавичне затримання організованої банди у Запоріжжі, причетної до низки злочинів у тому числі і в Житомирській області розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко під час прес-конференції 14 грудня. 15 грудня суд обрав запобіжний захід без права внесення застави дев’ятьом підозрюваним у пограбуванні ювелірів.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичівському районі невідомі напали на Volkswagen, поранили пасажира та вкрали ювелірних виробів на 15 млн грн. Пізніше ювелір, якого поранили у Бердичівському районі, розповів подробиці зухвалого пограбування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювеліри прокуратура бандитизм 
Матеріали по темі