Місто

​У Житомирі відзначили 111-річчя з дня народження академіка Сергія Корольова

12 January 2018, 11:25

111 років від дня народження конструктора Сергія Корольова виповнюється 12 січня. Академіка, з чиїм ім’ям пов’язують еру освоєння космосу, вшанували у Житомирі.

«Сьогодні 12 січня – день народження Сергія Павловича Корольова, нашого видатного земляка, вченого зі світовим визнанням. Багато років підряд ми збираємося біля пам’ятника і шануємо пам’ять Сергія Павловича. Всі напрямки космічної діяльності, які розвиваються, вони всі були започатковані Корольовим. І тому є представники і науки космічної, і техніки, і навіть космічного мислення. Адже для того, щоби космонавтика розвивалася, потрібно мріяти і думати про майбутнє», - розповіла директор Житомирського обласного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Ірина Дячук.


На майдані Корольова зібралося більше сотні людей. Після урочистого покладання квітів біля пам’ятника видатному конструктору марширувала рота почесної варти Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова з оркестром.
«Сергій Павлович Корольов є визначною людиною, є прикладом для нас у навчанні. Дуже розумний вчений, який відправив перший космічний апарат і людину в космос. Не даремно наш інститут носить його ім’я», - сказав курсант Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова.

У музеї космонавтики ім. Корольова та меморіальному будинку-музеї, оголошено день відкритих дверей, де на всіх охочих чекають безкоштовні екскурсії та демонстрація нових надходжень до музейних фондів.

Фоторепортаж дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні святкування журналісти завітали до будинку, в якому народився геніальний вчений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольов 111 річниця покладання квітів 
Матеріали по темі