Місто

​Будинок, в якому народився геній: екскурсія меморіальним музеєм академіка Сергія Корольова у Житомирі

11 January 2018, 15:26

111 років з дня народження легендарного конструктора Сергія Корольова виповнюється 12 січня. Напередодні святкування журналісти Житомир.info завітали до будинку, в якому народився геніальний вчений, що випередив свій час і відкрив людству космос, запустивши перший супутник і забезпечивши перший політ людини космос.

«Це не просто музей. Іншого місця народження геніального конструктора, який відірвав все людство від Землі і подарував йому космос, немає», - такими словами відвідувачів зустрічає завідуюча відділом науково-освітньої роботи музею Ірина Вишневецька

Меморіальний будинок-музей академіка С. П. Корольова знаходиться у Житомирі по вул. Дмитрівській, 5.

З літа 1906 року батьки Корольова винаймали тут 4-кімнатну квартиру, адже будинок знаходився неподалік від Першої чоловічої гімназії, де Павло Якович Корольов працював викладачем.

У цьому будинку Сергій Корольова народився в той час, коли про польоти у космос мріяли, але не вірили у їхню реальність.

Родина Корольових прожила тут близько двох років. Згодом, у різні часи дім належав різним людям. І 1 серпня 1970 року тут відкрили музей. Нині в експозиції музею є чимало речей, які передали мама і дочка видатного вченого.

Фотографії, посуд, предмети інтер’єру, які належали родині Корольових, записи і креслення, зроблені рукою геніального конструктора, його костюм і навіть пасмо волосся з найпершої стрижки – усе це можна побачити під час екскурсії музеєм.

«Я раджу навіть бажання загадувати у цій кімнаті. Тому що тут народилася людина, яка здійснила мрію всього людства», - розповідає Ірина Вишневецька.

12.01.2018 у музеї традиційно оголошують день відкритих дверей. В інші дні відвідати меморіальний будинок можна за символічну плату:

вхідний квиток для дітей — 10 грн

вхідний квиток для дорослих — 20 грн

екскурсія для дорослих — 80 грн.

екскурсія для дітей — 50 грн.

екскурсія іноземною мовою (англійська, німецька, французька) — 120 грн.

фотозйомка власним фотоапаратом — 10 грн.

відеозйомка власною камерою — 100 грн./год

попереднє замовлення екскурсій за телефоном (412) 47-26-27

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2017 року музей космонавтики ім. С.П. Корольова у Житомирі відвідали більше 150 тис. людей, що більш ніж утричі перевищує показники 2014 року. У листопаді минулого року у музеї почали збирати кошти для придбання унікальних зібрань поштових марок, листівок, конвертів та значків на космічну тематику. Менше ніж за місяць завдяки меценатам була зібрана необхідна сума.

2 січня Житомирський музей космонавтики ім.С.П.Корольова одержав несподіваний і цінний подарунок – понад сотню поштових марок, присвячених історії космонавтики. «Космічну колекцію», зібрану у дитинстві і дбайливо збережену до сьогодні, передав музею Євген Процек. Пізніше ще один житомирянин передав Музею космонавтики сотню «космічних» поштових марок з власної колекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей космонавтики музей космонавтики ім. С.П. Корольова Корольов екскурсія 
Матеріали по темі