Події

Правоохоронці Житомирської області викрили конвертаційний центр та вилучили 50 фіктивних печаток

26 January 2018, 11:25

У Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, які створювали фіктивні підприємства для незаконного формування податкового кредиту.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та фіктивного підприємництва, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205, ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області спільно із співробітниками Служби безпеки України в області задокументовано діяльність групи осіб, які організували створення фіктивних підприємств для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість суб’єктам господарювання реального сектору економіки, що знаходяться на території Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

За інформацією податківців, у четвер, 25 січня 2018 року, правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності, організованої у містах Житомир та Київ. Під час обшуків виявлено та вилучено 50 печаток підприємств з ознаками фіктивності, кліше, комп’ютерну техніку, електронні ключі, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

«Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області», - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, в обласному центрі судитимуть приватного підприємця, який ухилився від сплати податків на суму 1,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура фірма  
Матеріали по темі