Влада

У Житомирській області поліцейські відпрацьовували навички затримання небезпечних злочинців

26 January 2018, 14:57

26 січня за участі працівників підрозділів Головного управління Нацполіції в Житомирській області, нацгвардійців та патрульних було проведено масштабні навчально-тренувальні заходи з відпрацювання алгоритму дій правоохоронців під час розшуку та затриманню умовної групи озброєних нападників.

Про це інформує головне управління Нацполіції у Житомирській області.

«Головною метою навчань стало вдосконалення практичних навичок поліцейських, налагодження взаємодії підрозділів та служб. 26 січня, за легендою, до поліції надійшло повідомлення з комерційного закладу про напад невідомих озброєних осіб, які заволоділи значною сумою грошей та іншими цінностями. З місця події нападники намагались зникнути на автомобілі. Під час аналізу отриманої інформації та першочергових дій оперативним штабом Ситуаційного центру було з’ясовано кількість правопорушників, наявність зброї, можливі шляхи їх пересування. У результаті переслідування нападників було витіснено за межі міста, де вони забарикадувались у промисловій будівлі. Поліцейські вивели сторонніх людей за межі потенційно небезпечної території та тимчасово обмежили доступ до неї. До виконання цих завдань були залучені підрозділи Нацгвардії, Житомирського відділу поліції та патрульні», - розповідають у прес-службі.

«Силами роти поліції особливого призначення Управління превентивної діяльності ГУНП розбійникам було заблоковано шляхи відступу з приміщення. Під прикриттям спецпризначенців до злочинців вийшла група перемовників для внесення пропозиції щодо добровільного складання зброї. Натомість злочинці висловили намір чинити опір та здійснили кілька пострілів у відповідь. Відтак бійці спецпідрозділу «КОРД» за лічені хвилини проводять спеціальну поліцейську операцію із затримання нападників. Після знешкодження злочинців на місці події працює слідчо-оперативна група, працівники якої фіксують усі обставини у ході огляду та вилучають речові докази», - інформують у поліції.

Підсумки проведення заходів та виконання поставлених завдань підвів керівник поліції області В’ячеслав Печененко, який звернувся до поліцейських-учасників спецоперації.

«Такі навчання дають нам можливість ретельно проаналізувати дії кожного підрозділу, побачити проблемні питання та знайти можливість вчасно їх усунути, аби у реальних небезпечних ситуаціях забезпечити максимум професійності поліцейських та вберегти їх життя та громадян. Усі поставлені завдання були виконані успішно і на належному рівні», - сказав Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, особливо небезпечних злочинців у Житомирі відтепер доганятимуть на Volkswagen T6.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко поліція навчання  
Матеріали по темі