Місто

Влада Житомира хоче провести закритий конкурс щодо відродження пам’ятки архітектури – водонапірної вежі

26 January 2018, 16:22

Влада Житомира проведення закритого всеукраїнського архітектурного бліц-конкурсу на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору будівлі водонапірної вежі та розвитку прилеглої території.

Відповідний проект рішення виконкому 26 січня опублікований на сайті міської ради.

«З метою впровадження та реалізації демонстраційного проекту «Водонапірна вежа», в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» відповідно до протоколу про співробітництво між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ та виконавчим комітетом Житомирської міської ради від 18.05.2016, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» (із змінами), статті 6 Закону України «Про архітектурну діяльність», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статей 31, 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив організувати та провести закритий всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору будівлі Водонапірної вежі та розвитку прилеглої території за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 24», - йдеться у проекті рішення.

Планується також затвердити положення про закритий конкурс.

«Перед учасниками Конкурсу ставиться завдання створити організацію комфортного громадського простору в будівлі Водонапірної вежі та в межах прилеглої території за принципами сталого розвитку, який стане взірцем для подальшого впровадження цього проекту в містобудівну практику м. Житомира.Проект буде використовуватися в якості моделі для інших міст України для розробки змістовних та методологічних підходів – від впровадження проектів до їх реалізації, а також розробки відповідних адміністративних та громадських процесів.

Використання та розвиток Водонапірної вежі передбачити в якості центру культури, туризму та креативної економіки», - так визначені ідеологічні вимоги для майбутніх учасників конкурсу.

До участі у конкурсі допускатимуться сертифіковані архітектори, авторські колективи, архітектурні бюро, що мають відповідний професійний досвід, та які отримали запрошення від замовника. Автор для виконання конкурсного проекту може сформувати творчий колектив як його керівник або учасник. До складу творчого колективу обов’язково повинен входити хоча б один сертифікований архітектор; можуть входити студенти творчих вищих навчальних закладів і фахівці, які мають досвід роботи в галузях: архітектури, дизайну інтер’єру реставрації пам’яток культурної спадщини. Одна людина має право увійти до складу лише одного авторського колективу. Участь у конкурсі іноземних фахівців не забороняється. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

Нагадаємо, близько 120 років тому водонапірна вежа в Житомирі була не просто архітектурною спорудою, а частиною водогону. У повоєнні часи – пунктом спостереження, у 80-х тут було кафе. Вже більше 20 років будівля зачинена для відвідувачів.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні минулого року директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця розповідав, що німецька урядова компанія GIZ зобов’язується дати на реалізацію проекту 50 тис. євро, а Житомирська міська рада зобов’язується виділити з міського бюджету не менше 51 тис. євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком водонапірна вежа архітектура конкурс  
Матеріали по темі