Події

​Працівник Житомирської мерії та ветлікар 2 роки постачали до дитсадків нашпиговане «хімією» м’ясо, - прокуратура

30 January 2018, 16:27

На Житомирщині припинено діяльність групи осіб, які постачали до дитячих садків неякісну м’ясну продукцію.

Про це 30 січня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«30 січня 2018 року прокуратурою області спільно із Управлінням Служби безпеки України в області та слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області викрито групу осіб, яка постачала до дитячих садочків неякісну м’ясну продукцію. Під час проведених санкціонованих обшуків у виробничих приміщеннях, що у Житомирській області, а також у місцях проживання осіб, причетних до злочинної діяльності, працівника Житомирської міськради та ветлікаря, виявлено та вилучено 10 тонн м’ясної продукції, хімічні препарати та обладнання, які використовувались для її ін’єктування, фінансово-господарську документацію, банківські картки, числі чорнові записи, а також грошові кошти», - інформує прокуратура.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, група осіб, очолювана виходцем Донецької області, організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків, - інформує прес-служба.

«Зокрема, приватне підприємство, протягом 2016-2017 років ставши переможцем у тендерних процедурах з постачання продуктів харчування (м’яса) до соціальних закладів області на суму 15,7 млн грн, з метою привласнення бюджетних коштів та надання видимості законної діяльності організувало постачання ін’єктованої хімічними препаратами сировини до дитсадків. Наразі у кримінальному провадженні за ст. ст. 205, 191 КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби України в області», - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні забезпечує прокуратура Житомирської області.

За даними управління СБУ в Житомирській області, небезпечні м’ясопродукти постачали не лише до дитсадків міста і Житомирського району, а й до лікарень регіону.

«Правоохоронці встановили, що бізнесмен зареєстрував для участі у тендерах кілька комерційних структур, які на «папері» вирощували худобу. Через корупційні зв’язки із одним з чиновників тендерного комітету ділок став переможцем конкурсу на постачання м’ясопродукції до соціальних закладів регіону на суму майже 16 мільйонів гривень. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб та на спеціальному обладнанні «начиняв» м’ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонений умовами тендеру. Правоохоронці виявили три лінії зі «збагачення» м’яса хімічними сполуками. Оборудка дозволяла комерсанту, зокрема, збільшувати вагу м’яса, що постачалося за кошти міського та обласного бюджетів. Отриманий навар бізнесмен переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства на підставі фальсифікованих договорів», - інформує УСБУ.

За даними прес-служби УСБУ, зараз перевіряється можлива причетність до оборудок інших посадовців держустанов, які за своїми посадовими обов’язками мали б контролювати якість продукції підрядника.

Нагадаємо, нещодавно житомирський ФОП Якімець виграв тендер на 3 млн грн і постачатиме м'ясо у дитсадки та школи Новограда-Волинського.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі судитимуть керівника місцевого підприємства, який постачав до дитячих садків серед під видом вершкового масла.

Фото прокуратури і УСБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура м'ясо закупівля  
Матеріали по темі