Місто

У Житомирі всі школи та позашкільні заклади закриють на карантин, садочки працюватимуть

31 January 2018, 13:44

Сьогодні за шкільною партою п’ятикласник Максим сидить один. Хлопець ділиться: його сусіда по парті захворів, і таких як він у класі близько десяти.

«32 людини в класі, немає вісьмох», - розповідає учень Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Максим Паламарчук.

Максим зізнається: чітко розуміє, якщо хвороба й далі вкладатиме школярів на лікарняні ліжка – бути карантину. Однак, таким поворотом подій хлопець не надто переймається, каже: для нього це буде своєрідним продовженням канікул.

«Якщо зроблять канікули – буде класно, я зможу довідпочивати те, що не відпочив на зимових канікулах», - зізнається учень.


Натомість, директор гімназії №23 підраховує, скільки дітей занедужало, і цифра вражає: з 1748 учнів хворіють більше 450.

«На сьогоднішній день 463 дитини хворі, не з’явились до школи. По школі 25,3% захворюваності. В основному діти від 5 по 11 клас – двоє, троє, максимум 10 дітей відсутні, найбільше хворіє початкова школа. Наприклад, у 1-А класі 42 дитини, з них 37 дітей немає у школі», - зазначає директор Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Ніна Купрійчук.

За офіційними даними, не дораховуються учнів і в інших навчальних закладах міста. На підставі цього у міськраді 31 січня зібрали комісію та вирішують, чи продовжувати навчання, а чи вводити карантин. Зрештою, з огляду на велику кількість хворих дітей члени комісії одноголосно підтримали введення карантину.

«Враховуючи дуже стрімке зростання захворюваності, яке відбулось цього тижня, ми прийняли рішення ввести обмежувальні заходи з п’ятниці, 2 лютого, і весь наступний тиждень (по 9 лютого включно). Будуть обмежувальні заходи в школах та позашкільних закладах освіти. Дошкільні заклади, тобто садочки, працюватимуть у штатному режимі, тільки з певними обмеженнями щодо відвідування дітей, батьків, але вони будуть працювати», - повідомляє заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Повторно комісія планує зібратись 8 лютого для напрацювання подальших дій.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня серед батьків житомирських школярів почали поширюватися чутки про те, що нібито зимові канікули будуть продовжені, але заступник мера Житомира Матвій Хренов повідомив, що це лише чутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин школа канікули  
Матеріали по темі