Суспільство

Хто з перевізників Житомирської області найбільше підвищував вартість проїзду та скільки треба платити зараз

5 February 2018, 16:39

Здорожчання проїзду у приміських та міжміських автобусах Житомирської області у січні збурило значну кількість людей.

Представники декількох сіл 27 січня навіть перекрили трасу міжнародного значення Виступовичі- Могилів-Подільський і у продовж 20-ти хвилин блокували рух транспорту. Мітингарі називали перевізника Савіцького монополістом і звинувачували його у необґрунтованому підвищенні цін.

Журналісти Житомир.info проаналізували, кому з перевізників Житомирської області належить найбільша кількість маршрутів, та хто з них найбільше підвищив ціну.

Відповідно до інформації, наданої управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації, із 87 перевізників 67 мають від 1 до 4 маршрутів. Більше 10-ти маршрутів мають такі перевізники: ТОВ «Автосвіт ЛТД» – 53 маршрути; ПП «Рім-Богдан» – 34; ТОВ «Бердичівське АТП-11837» – 31; ТОВ «САВ-транс» – 28; ФОП Савіцький А.А. – 20; ТОВ «Залізний пегас» – 17; ФОП Савіцький Є.А. – 15; ФОП Горбовський В.Л. – 11 маршрутів.

Зміни у вартості проїзду на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування станом на 01.02.2018 року
Infogram


Підвищуючи ціни на проїзд, перевізники нарікали на подорожчання пального та комплектуючих. Та найбільш стрімким здорожчання проїзду виявилося у трьох перевізників: у ТОВ «САВ-транс» в середньому ціни зросли майже на 30%, у ТОВ «БМУ «Малинспецбуд-3» – майже 28%, ФОП Савіцький А. А. – майже 26%.

У той же час 14 перевізників не підвищували проїзд, це ПП «Шеріфф», ТОВ «Пасат», ФОП Барак В.М., ФОП Барак М.П., ФОП Бігун В.В., ФОП Гладишко М.І., ФОП Грабовський С.П., ФОП Козловський В.А., ФОП Пелешок В.М., ФОП Пелешок П.Я., ФОП Петришин Н.Я., ФОП Рафальський М.Й., ФОП Ревунець А.М., та ФОЛ Седлецький В.А.

30 січня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрівся з перевізниками і повідомив, що підвищення вартості проїзду не повинно перевищувати 15% , підприємцям, які не згодні працювати на таких умовах запропонував відмовлятися від маршрутів. З 1 лютого ціни знизилися, якою є вартість проїзду за різними напрямками, можна ознайомитися у таблиці.

Облдержадміністрація закликає повідомляти за телефоном «гарячої лінії» профільного управління (0412) 47-46-52, якщо на певному маршруті тариф не зменшився або зменшився, але становить більше, ніж +15%.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник транспорт тариф автобус маршрутка  
Матеріали по темі