Місто

​Житомирський перевізник розказав, коли маршрутки 19 і 19-А почнуть ходити за новою схемою

9 February 2018, 15:11


Житомирський перевізник Олександр Янчук планує з 12 лютого пустити маршрутки 19 і 19-А за новою схемою руху.

Про це директор ПП «Шеріфф» заявив у коментарі Житомир.info 8 лютого.

«Плануємо з понеділка виходити по новій схемі, якщо все буде нормально. Завтра (у п’ятницю 9 лютого, - ред.) плануємо забрати паспорти маршрутів в поліції і будемо розвішувати оголошення в маршрутках», – повідомив Янчук.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук пояснив, як саме рухатиметься пасажирський транспорт.

«Основна проблема в тому, що є два маршрути: 19 та 19-А, які обслуговує один і той же перевізник. І суть така, що по конкурсу на маршруті №19 дванадцять графіків було затверджено, а на маршруті 19-А – всього три. По вулиці Миру має курсувати 12 транспортних засобів, а по вулиці Вільський Шлях – 3. Ясна річ, що з такою кількістю графіків час очікування людей на зупинці може перевищувати півгодини. Це незручно. Після неодноразових скарг і нарікань мешканців, які вимагали нормального забезпечення, ми сіли за стіл і обговорили варіанти. І була така ініціатива: поділити кількість графіків більш-менш порівну, тобто 8 на 7. І пустити їх один на зустріч іншому. Для того, щоб збалансувати пасажиропотоки і нормалізувати час очікування транспорту. Маршрут який був, такий практично і залишився. Питання лише в тому, що 19 і 19-А будуть їхати один одному назустріч. Тобто, кількість транспортних засобів що на Вільському Шляху, що на проспекті Миру, буде курсувати приблизно однакова», - сказав Дмитро Ткачук.



Нагадаємо, жителі Вільського Шляху, незадоволені графіком руху, розробили нову схему маршруту №19-А.

Детальніше про зміни в транспортній мережі міста, які очікують в Житомирі навесні цього року, та про «революцію у сфері автобусних перевезень», яку анонсував міністр інфраструктури України Володимир Омелян, поговоримо із заступником мера Житомира Дмитром Ткачуком у п’ятницю 9 лютого у прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info.

Початок ефіру о 18:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Янчук ПП Шеріфф маршрутки Вільський шлях 
Матеріали по темі