Влада

Заступник мера Житомира прокоментував «кіноляпи» слідства щодо закупівлі валідаторів

16 February 2018, 12:27

Заступник мера Житомира з питань транспорту Дмитро Ткачук прокоментував матеріали розслідування поліція щодо службового підроблення при закупівлі валідаторів для ТТУ.

Свої аргументи Ткачук виклав 15 лютого у соцмережі Facebook.

«До виходу наступного сезону серіалу "Шерлок" чекати ще рік. Факт такого тривалого очікування чергових серій сенсаційних розслідувань від відомого детектива засмучує багатьох фанатів захоплюючих історій. Скоріш за все, до числа шанувальників британського серіалу належать і представники слідчого відділу Житомирського відділу поліції ГУНП. Саме це може бути причиною, що спонукала вигадати "сенсаційні" і водночас безглузді гіпотези порушень під час закупівлі Житомирським ТТУ валідаторів. Кілька слів про "кіноляпи" слідства», - пише заступник мера.

Ткачук пише, що за твердженнями слідчого у справі наявні ознаки завищення вартості, бо ціна поставки комплекту обладнання є вищою за ціну у митній декларації ввезення окремих елементів комплекту обладнання.

«Що тут скажеш, дійсно на початкових курсах всіх економічних вузів вчать як формується продажна ціна продукції та доступ до цих знань у представників слідства мабуть обмежений. Складно уявити, що до ціни продажу, окрім митної вартості та митних платежів може бути включено вартість доукомлектування, вартість програмного забезпечення, вартість накладних витрат та логістики, і взагалі соромно навіть подумати торгівельна націнка. Стверджуючи про переплату комунальним підприємством, варто було б, хоча б, врахувати той факт, що постачальника було обрано на відкритих торгах з поміж трьох інших учасників, жоден з яких не запропонував вдвічі менших цін. Завищення ціни можна виявити лише порівнявши ціни поставки з цінами аналогічного товару. Цікаво побачити такі комерційні пропозиції від слідства, або коли житомирські слідчі розпочнуть впроваджувати АСОП в містах України?», - зазначає Дмитро Ткачук.

Далі він цікавиться «з якого міста слідчий, який це все вигадував» та пояснює, про які саме валідатори йдеться.

«Мова йде, про ті валідатори, які по накладним 21.11.17 були оприбутковані комунальним підприємством “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління”. Мова йде, про ті валідатори, які згідно рішення Виконкому від 24.11.17 були передані на баланс КП “Житомиртранспорт”. Мова йде, про ті валідатори, які згідно Акту приймання-передачі основних засобів, на виконання рішення Виконкому 30.11.17 передані на КП “Житомиртранспорт”. В решті-решт, мова йде, про ті валідатори, які першого грудня стояли у всіх міських маршрутках міста, які бачили тисячі житомирян і які по сьогоднішній день обговорюють представники ЗМІ та всі не байдужі в соцмережах. Увага питання до слідства, як те що було у кожній маршрутці 01.12.17 могло бути не поставленими станом на 15.12.17. Справа рівня Шерлока Холмса», - пише заступник мера.

Як доказ, він оприлюднив копію акта приймання-передачі 175 валідаторів та надав посилання на тендер «Технічне переоснащення автоматизованою системою оплати за проїзд - АСОП», вартістю 9 млн 800 тис. грн, який був завершений 4 жовтня 2016 року.


Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 14 вересня минулого року депутати погодили виділення 11 млн грн на закупівлю валідаторів для ТТУ. 24 листопада міськвиконком своїм рішенням передав з балансу ЖТТУ на баланс КП «Житомиртранспорт» 175 мобільних валідаторів, які роздали приватним перевізникам для встановлення в маршрутках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук валідатор транспорт  
Матеріали по темі