Влада

​У Житомирській області стартує грантовий конкурс для громадських організацій

21 February 2018, 09:31

З 1 березня 2018 року в Житомирській області стартує грантовий конкурс для громадських організацій.

Таким є перше рішення Координаційної ради у 2018 році, - повідомила 20 лютого прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Таке рішення прийняла Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства в області 20 лютого під час першого засідання. За словами заступника голови ОДА, співголови Координаційної ради Ярослава Лагути, цього року на Житомирщині вже вдруге проводитиметься конкурс грантових проектів за кошти обласного бюджету», - інформує ОДА.

«У 2018 році ми значно раніше даємо старт грантовим проектам від ОДА. В результаті громадські організації отримують більше часу та можливостей для реалізації проектів. Вже з 1 березня оголошуємо конкурс на прийом документів від громадськості, які вони зможуть подати до 30 березня включно. Загальна сума коштів, яка передбачена в обласному бюджеті – 1 млн грн. Сподіваюсь, що і цього року за підтримки ОДА громадськість реалізує важливі масштабні соціальні, культурні та інші проекти», – сказав Ярослав Лагута.

Гранти у 2018 році надаватимуться інститутам громадянського суспільства на проекти за тематичними напрямками:

  • соціально-економічний розвиток області;
  • впровадження реформи децентралізації;
  • національно-патріотичне виховання дітей та молоді;
  • спорт;
  • культурно-просвітницькі заходи;
  • проведення соціологічних досліджень;
  • інформаційні технології (ІТ);
  • транспорт, сфера ЖКГ;
  • екологія;
  • розвиток та захист інформаційного простору області тощо.

Інститут громадянського суспільства може подати лише 1 конкурсну пропозицію. Оптимальна сума гранту – до 100 тис. грн, проте розглядатимуться й проекти з іншими бюджетами. Після завершення прийому документів Координаційна рада шляхом індивідуального оцінювання за визначеними критеріями визначить переможців, які будуть запрошені до публічної презентації своїх ідей.

Також члени Координаційної ради при ОДА ознайомились із результатами реалізації проектів-переможців 2017 року, затвердили План реалізації в області у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, обговорили проведення першого молодіжного форуму у Житомирі.

За даними прес-служби ОДА, у 2017 році за рахунок грантових коштів від ОДА громадські організації реалізували 17 проектів на загальну суму 923,2 тис. грн. Середня суму гранту склала 55 тис. грн. Організатори у рамках реалізації грантів охопили понад 34 тис. осіб.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 року Житомирська ОДА визначилася з грантовими проектами, які мали реалізувати до кінця року.

Житомир.info

Фото ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гранд ОДА конкурс громадська організація  
Матеріали по темі