Влада

Житомирська ОДА визначила переможців конкурсу, які отримають гранти з обласного бюджету

30 August 2017, 15:08

Координаційна рада з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації визначила переможців, які отримають гранти від Житомирської ОДА на реалізацію своїх проектів. Свої ідеї активні громадяни публічно презентували у вівторок 30 серпня у прес-центрі адміністрації. Загалом свої пропозиції подали понад півсотні громадських організацій і загальна вартість усіх проектів складала майже п’ять з половиною мільйонів гривень, однак не всі пройшли відбір.

«Цьогоріч загалом в бюджеті заплановано, або виділено 1 мільйон гривень. Після першого раунду відбору, ми однозначно відмовили нецікавим проектам, або тим, які не підходили взагалі під положення про цей конкурс. Залишилось, сьогодні розглядають і особисто презентують проектів на 1 мільйон 800 тисяч гривень. Тобто, майже вдвічі ми маємо скоротити бюджети. Але я вам хочу сказати, що це не йтиме за рахунок того, що ми половину проектів відкинемо. Ми дійсно працюємо з бюджетами. І там, де можна якимось чином їх підкоригувати, намагаємось все ж таки скоротити витрати, щоб не відмовляти гарним проектам», - розповідає заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Кошти переможці мають отримати та використати до кінця 2017 року. В адміністрації кажуть, якщо подібна грантова система виправдає себе, то наступного року фінансування ініціатив громадських організацій може збільшитись.

«З одного боку гарні проекти, якщо ми дійсно побачимо, що цікаві і корисні, то вони можуть розраховувати на подальше фінансування і можливо на збільшення цього фінансування. З іншого боку і інші громадські організації, які побачать перший позитивний досвід, що можна подавати проекти і гарні проекти мають підтримку, я сподіваюсь, що і самих проектів на наступний рік також буде більше», - каже заступник голови Житомирської ОДА.

Після презентації та голосування члени координаційної ради підтримали 20 проектів, на реалізацію яких буде спрямовано 1 мільйон бюджетних гривень.

Нагадаємо, з 1 липня в Житомирській ОДА приймали конкурсні пропозиції від інститутів громадянського суспільства області, на реалізацію яких із обласного бюджету виділили 1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, дружина віце-прем’єра Людмила Зубко зняла свій проект з конкурсу на грант Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі