Місто

​Влада Житомира планує викупити ковзанку в підприємців та зробити її соціальною

28 February 2018, 12:21

Ковзанка на пішохідній Михайлівській у Житомирі пропрацювала майже два місяці. За цей час її відвідали більше 10 тисяч людей, з-поміж яких більше трьох сотень пільгових категорій, для яких катання під відкритим небом було абсолютно безкоштовним. Нині ковзанка вже не працює, і найближчим часом конструкцію будуть демонтувати. Та чи виправдала ковзанка сподівання підприємців і чи будуть наступної зими житомиряни насолоджуватись катанням на ковзанах на свіжому повітрі, запитуємо у мера міста Сергія Сухомлина.


«У фінансовому плані, чесно кажучи, я не знаю, чи виправдала сподівання підприємців, які вкладали гроші у цей проект. Сумніваюсь. Проте ми дуже довго просили їх розмістити цей каток у місті Житомирі, щоб на рівні з іншими великими містами житомиряни відчули принадність ковзанки під відкритим небом», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Проте, як виявилось, ковзанка викликала не лише захоплення, а і невдоволення.

«Навіть були претензії від одного великого торговельного центру, який казав, що у нас ціни набагато нижчі, і людей у нас більше, аніж у них в цей період», - розповідає мер міста Житомира.

Попри все, ділиться мер, вже працює над тим, аби наступного року ковзанка знову з’явилась у місті. Ба навіть більше: була соціальною та безкоштовною для усіх дітей.

«Ковзанку потрібно розміщати в іншому місці, ми врахували цьогорічні помилки. Адже через перепад висот на вулиці Михайлівській ковзанка була піднята досить високо. Тому є місця, де можна зробити це набагато нижче, щоб вона була відкрита. Ми зараз ведемо переговори про те, щоб все-таки викупити це обладнання по залишковій вартості. Якщо на це підуть підприємці, депутати міськради, ми б хотіли зробити цей проект соціальним та безкоштовним для дітей міста Житомира», - ділиться Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, штучну ковзанку під відкритим небом відкрили 26 грудня 2017 року. Першими, хто її випробував, стали юні фігуристи з Житомирської та Київської областей, а також міський голова Житомира та його радник Олександр Черняхович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі