Влада

Прихильники партії Міхеіла Саакашвілі «Рух нових сил» влаштували сутичку в сесійній залі Житомирської міськради

1 March 2018, 12:29

Після двох годин від початку роботи сесії міської ради 1 березня в сесійній залі триває ґвалт, який переріс у сутичку.

Нагадаємо, першу годину роботи сесії виступали активісти, після формування порядку денного мер оголосив перерву. Після перерви продовжилися виступи, мер намагався розпочати розгляд питань порядку денного, але представники партії «Рух нових сил» заважають це зробити, наполягаючи на розгляді свого звернення щодо імпічменту президента, яке не включили до порядку денного.

Любов Цимбалюк озвучила пропозицію повернутися до формування порядку денного.

«Любов Володимирівна, мені від вас це дивно чути, бо ви людина з досвідом, а порядок денний вже сформований і затверджений, повернутися не можемо», - сказав мер Житомира.

Після цього прихильники Міхеіла Саакашвілі почали перекрикувати мера та депутатів, вимагаючи «визначитися з позицією щодо нашого звернення». Незважаючи на крики, мер почав ставити на голосування питання порядку денного, а депутати – голосувати.

«Шановна поліція. Я за демократію, але розглядати питання про нагородження під такий ґвалт – це неправильно», - сказав Сергій Сухомлин під час розгляду питання про нагородження Павла Ментова відзнакою «За заслуги перед містом».

Мер оголосив перерву та закликав навести порядок у сесійні залі. Поліція зайшла до сесійної зали, мер та депутати намагалися вийти, але їх почали штовхати представники «Руху нових сил», біля трибуни почалася сутичка. Після нетривалої штовханини активісти вибачилися та залишили сесійну залу.


Нагадаємо, на початку сесії в міськраді були помічені працівники поліції, до зали зайшли люди з плакатами. Пізніше виявилося: серед них прихильники Саакашвілі, педагоги, які прийшли захищати керівництво управління освіти, та захисники лісу. Сесія розпочала роботу з годинним запізненням: активісти захопили мікрофон і зірвали плакат прихильників Саакашвілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада активіст плакат  
Матеріали по темі