Влада

У Житомирі працює два «Міських інформаційних центри»: один – приватний, інший – комунальний

6 March 2018, 16:58

Житомирська міська рада є засновником двох підприємств майже з однаковою назвою – комунального підприємства «Міський інформаційний центр» та товариства з обмеженою відповідальністю «Житомирський міський інформаційний центр».

Відповідно до матеріалів інформаційно-аналітичної системи Youcontrol, у 2000 році серед засновників ТОВ був Житомирський міськвиконком, зараз часткою у підприємстві володіє Житомирська міська рада.

Начальник юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш пояснив Житомир.info, що орган місцевого самоврядування може бути засновником ТОВ.

«Я, чесно кажучи, мало що знаю про цю ситуацію, але нещодавно мені зустрічався лист цієї організації, яка просила вжити заходів щодо виходу міськради звідти (зі складу засновників). Але, знову ж, не вдаючись у деталі, таке не заборонено. Я так розумію, що це було ще багато років тому, це явно не за цього скликання (міської ради)», - сказав Євгеній Черниш.


Житомирській міській раді належить лише чверть статутного фонду підприємства, більша частина – у двох компаній-засновників: СП «Інкософт» та ТОВ «Поліссяінкобуд», 42% та 33% статутного фонду, відповідно. Крім того, сам «Житомирський інформаційний центр» є засновником іншої компанії – «Житомирської міської інвестиційної будівельної корпорації».

Засновник «Інкософту» - Валерій Самарін, його син Олег працює головним спеціалістом в управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, дружина – головний спеціаліст відділу фінансового забезпечення Житомирської облдержадміністрації. 6 березня цього року вона подала декларацію «перед звільненням».

Пов’язаним особами належить також частка в компанії «Міський інформаційний центр» у Коростені, 75% статутного фонду якої у Коростенського міськвиконкому.

Схема власності цих компаній виглядає так:


ТОВ «Житомирський міський інформаційний центр» у серпні минулого року отримало підряд від міського управління охорони здоров’я на встановлення Системи електронного документообігу за 63 тис. гривень, у вересні того ж року Житомирський міськвиконком закупив у них послуги з «налагодження, модифікації та підтримки Візуальної інформаційної системи сучасного управління громадою» (ВІССУГ). Їхніми послугами користується також КП «Житомиртеплокомуненерго»: 31 січня вони уклали договір на 468 тис. грн за «Послуги з системного супроводу програмного продукту».

Ці закупівлі проходили за неконкурентними процедурами. У протоколі про оприлюднення звіту про укладений договір із закупівлі ВІССУГ зазначається, що виконавчі органи міської ради ще до 2000 року почали користуватися програмним забезпеченням, розробленим ТОВ «Житомирський міський інформаційний центр», яке і зараз є власником цього ПЗ. Крім того, їх програмним забезпеченням користуються комунальні підприємства Житомира, управління комунального і житлового господарства та інші органи виконавчої влади.

Особам, пов’язаним з бенефіціарами приватного «Міського інформаційного центру», належить група компаній кабельного телебачення «Телемережа» , яка у січні цього року перестала транслювати канали групи «1+1 медіа».

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2017 року мер Житомира Сергій Сухомлин призначив колишнього податківця Валентина Харченка директором комунального підприємства «Міський інформаційний центр».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТОВ МІЦ міська рада засновник  
Матеріали по темі