Фоторепортаж

​Березнева сесія Житомирської облради: квіти для жінок, картини з соломи, активісти за трибуною. Фоторепортаж

7 March 2018, 13:11

Перша у 2018 році сесія Житомирської облради 7 березня розпочалася зі флешмобу до дня народження Тараса Шевченка: цього разу гімн України виконали студенти Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенко під супровід оркестру.

У холі перед сесійною залою розмістили роботи із соломи на тему шевченківських творів та портрети українських захисників – в рамках проекту «Сучасний захисник України» заступника голови обласної ради Максима Вілівчука.

З 64 депутатів облради на сесії зареєструвалися 58, у порядку денному було більше 80 питань, 23 з яких були внесені як додаткові до основного переліку «як такі, що потребують невідкладного вирішення». На сесії присутні народні депутати Борислав Розенблат (позафракційний) та Юрій Павленко (Опозиційний блок).

Близько години виступали представники добровольчих батальйонів, які порекомендували включити до порядку денного питання звернення до президента України стосовно побиття громадян під Верховною Радою 3 березня, включення депутати підтримали.

Власне до питань сесії депутати змогли приступити через годину, - після того, як активісти залишили сесійну залу. Голова Житомирської облради Володимир Ширма та голова ОДА Ігор Гундич отримали від командування територіального управління Сухопутних військ ВСУ «Північ» нагрудні знаки «За сумлінну службу». Крім них, ордени та відзнаки отримали ще 13 осіб.

Після цього депутати дізналися про спробу самогубства депутата облради, «укропівця» Сергія Грищенка, та затвердили Програму розвитку футболу вартістю 18,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облрада  
Матеріали по темі